Ξεσάλωσαν λοιπόν τα funds για τη λαϊκή κατοικία. Έχοντας από κοντά τη δικαστική μασονία και τους μηχανισμούς καταστολής, βγάζουν σπίτια στο σφυρί, διώχνουν μικροϊδιοκτήτες, στέλνουν στα δικαστήρια πολίτες που αντιστάθηκαν (σαν το δάσκαλο Σμήλιο στη Θεσσαλονίκη), προχωρούν στη μεγαλύτερη αναδιανομή ιδιοκτησίας των τελευταίων χρόνων. Από κοντά τους τα κόμματα της ψευδοαντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ν. Αριστερά) που ψελλίζουν κάτι ασυνάρτητα, γονατισμένοι και φοβισμένοι. Αν κάτι απόμεινε από την έκρηξη βαρβαρότητας και κυνισμού που δείχνει ο αστικός συρφετός είναι η λαϊκή αλληλεγγύη του γείτονα, του διπλανού, των αγωνιστών. Διότι ο Μητσοτάκης έχει καμία πενηνταριά σπίτια και το Μαξίμου μαζί του. Δεν τον πιάνουν τα μέτρα.

Ομόφωνα καταδίκασαν την εμφύτευση ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι) στη Βόρεια Κέρκυρα. Και οι δεξιοί σύμβουλοι σε δήμους του νησιού και στην περιφέρεια Επτανήσων ψήφισαν ΟΧΙ σε μία περιοχή που έχει ανακηρυχθεί NATURA. Αν το ύψος των «φτερωτών» φτάσει τα 280 μέτρα και η βάση τους τα 180 τ.μ. και 600 κυβικά μπετού, τότε ο θαλάσσιος χώρος ανάμεσα στα τρία νησάκια, τόπος ψαρέματος και φυσικού κάλλους, θα καλυφθεί από τσιμέντο και σίδερο. Ήδη, η Κ.Ο. Κέρκυρας του Μ-Λ ΚΚΕ κυκλοφορεί δύο αναλυτικές προκηρύξεις για το θέμα και προσπαθεί να συστήσει επιτροπή αγώνα στα Διαπόντια και την Κέρκυρα. Η βαναυσότητα απέναντι στους λιγοστούς κατοίκους των νησιών και τη φύση δεν πρέπει να περάσει.

Στα θρανία αποφάσισε να στείλει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης τους καταναλωτές της ΔΕΗ. Τα νέα τιμολόγια θα επιλέγονται με βάση το χρώμα, όπως στο καζίνο όπου χάνει πάντα ο παίκτης. Έτσι θα επιλέγονται ελεύθερα το πράσινο χρώμα (μηνιαία μεταβαλλόμενο τιμολόγιο), το μπλε (σταθερή τιμή ανά κιλοβατώρα), το κίτρινο τιμολόγιο (με βάση την ημερήσια μεταβαλλόμενη τιμή στο χρηματιστήριο) και το πορτοκαλί (με βάση τη χονδρική αγορά του ρεύματος). Σε κάθε περίπτωση θα τα τσεπώνουν οι εταιρείες ρεύματος πέρα από τις αυξήσεις που ήδη επέβαλαν. Είναι φανερό ότι η αύξηση στα τιμολόγια θα συμπαρασύρει κι άλλο τις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης. Τι να γίνει; 100% ΔΕΗ κρατική, με φθηνά τιμολόγια. Αυτό που δεν έκαναν οι Βαρουφάκηδες και Τσακαλώτοι.

Σε αυτούς που υποκριτικά σας ρωτήσουν για την Παλαιστίνη, απαντήστε τους:
19.000 νεκροί, 9.000 παιδιά και 5.000 γυναίκες, 50.000 τραυματίες, 7.000 αγνοούμενοι, 65.000 σπίτια έχουν καταστραφεί και 180.000 έχουν υποστεί βαριές καταστροφές. Ένας Παλαιστίνιος ποιητής έγραψε πως οι αριθμοί δεν μετρούν, μετρούν οι άνθρωποι. Όμως στην περίπτωση μας οι αριθμοί και οι εικόνες έχουν τη σημασία τους. Όση σημασία έχουν οι ψεύτικες συμβουλές της Δύσης στο σφαγέα Νετανιάχου για κατάπαυση του πυρός. Τι να κάνουμε; Ό,τι περνάει από το χέρι και το μυαλό μας για να βρεθούμε στο πλάι της Παλαιστίνης και να καταδικάσουμε το έγκλημα ιμπεριαλιστών και σιωνιστών μακελάρηδων.