Σώπασαν! Απέστρεψαν το πρόσωπό τους από τα δεινά του κόσμου. Κοινώς έβγαλαν το σκασμό και κήρυξαν σιγή νεκροταφείου. Ο λόγος για τους παπάδες, μητροπολίτες, πρωτοσύγκελους, πατριάρχες, νεωκόρους, πιστεύοντες, αυτοί που -τάχα- επικοινωνούν με το Θεό, δυτικοί, καθολικοί και ανατολικοί ορθόδοξοι, φράξιες, μοναστήρια, Άγιον Όρος και σύμπας ο συρφετός των ρασοφόρων.
Σώπασαν μπροστά στο έγκλημα των σιωνιστών δολοφόνων στη Γάζα. Εκεί που ωρύονται για τις ταυτότητες και το χάραγμα του αντίχριστου, για «ψύλλου πήδημα», εκεί που ξελαρυγγιάζονται για ατοπήματα συγγραφέων και ποιητών και σκηνοθετών, αυτοί οι καθόλα άμεμπτοι, άφθοροι, άχραντοι, κατάπιαν τη γλώσσα τους. Δεν ακούνε τις φωνές των παιδιών, των μανάδων, των αόπλων και γίνονται ένα με τους ισραηλινούς. Σε ανατολή και δύση οι μαυροφορεμένοι Φαρισαίοι όταν δεν ευλογούν τα όπλα των ισχυρών κάνουν εισπηδήσεις και κωλοτούμπες στο γήπεδο της σιωπής, της ανοχής και της υποκρισίας. Αυτοί που χρησιμοποιούν τον άμβωνα για να στηλιτεύσουν τα κρίματα των ορφανών με το απύλωτο στόμα τους δεν βρήκαν τώρα, που ο ναζισμός θεριεύει, να πουν δύο λέξεις καταγγελίας ή έστω παρηγοριάς στους φτωχούς και αφανισμένους της Παλαιστίνης. Να χαθούν στο πυρ το εξώτερο αυτοί και οι ανόητοι πιστοί τους.

Ο ηγεμόνας πρέπει να ρίχνει πού και πού κανένα κόκκαλο στα μαντρόσκυλά του. Για να αναγνωρίζουν ποιος είναι το αφεντικό και να γαβγίζουν στους αντιπάλους του. Έτσι με πρόσχημα το ουκρανικό, την κρίση και ό,τι φαντάστηκαν -σιγά μη δεν τό ’βρισκαν- η ΝΔ μοίρασε στα κανάλια το φιλοδώρημά τους. Έτσι πήραν το Star 1,175 εκατομ., το Open 409.925, το Alter 1,304εκ., ο ΑΝΤ1 και ΜΑΚTV σχεδόν 2εκ., ο ΣΚΑΪ 1,045εκ. και το MEGA 457.240 ευρώ. Κατά την ψαλμωδία και η πληρωμή των ψαλτάδων. Ύστερα αναρωτιόμαστε για τα γνωστά «αλληλούια».

Στην καρδιά του κτήνους, δηλαδή στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έκλεισαν τη γέφυρα του Μπρούκλιν φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης. Το ίδιο και σε πολλές πρωτεύουσες δυτικών κρατών. Από τις διαδηλώσεις σημειώνουμε ότι απουσίαζαν οι φασίστες που είναι δηλωμένοι αντισιωνιστές. Αλλά και οι Εβραίοι μάζεψαν λίγους υποστηρικτές του Νετανιάχου μπροστά από τις πρεσβείες τους. Είναι και αυτό μία απόδειξη ότι η Παλαιστίνη ενώνει, εμπνέει, κινητοποιεί, συγκινεί. Έχει φίλους. Μήπως είναι αναγκαίο να φτιαχτούν Ενώσεις Φίλων της Παλαιστίνης; Διότι η φρίκη του πολέμου θα διαρκέσει πολύ και χρειαζόμαστε όπλα μάχης.

Να τι έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις για την 28η Οκτωβρίου σε ραδιοφωνικό του σχόλιο: «Γιατί είπε το “όχι” ο Μεταξάς αφού θαύμαζε τον άξονα και κυβερνούσε με τον τρόπο του χιτλερικού εθνικοσοσιαλισμού; Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά, οι πιέσεις, οι Άγγλοι, τα ανάκτορα κλπ. Μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: Και αν λέγαμε ναι; Πάλι στα ίδια θα ήμασταν. Ένα-δυο χρόνια υπό συμμαχική επιστασία -μήπως δεν ήμασταν πέντε και δέκα χρόνια κάτω από αυτούς;- και ύστερα μέσα στη συμμαχία και τέλος στην ευρωπαϊκή κοινότητα.
Άσε κι εκείνη την μεταπολεμική ψευδαίσθηση που μας την καλλιεργούσαν και οι πρώτες μεταπολεμικές κυβερνήσεις ότι ήμασταν και οι πρωταγωνιστές του πολέμου, οι περιούσιοι των συμμάχων. Πιστεύαμε στο τέλος σαν τον Καραγκιόζη πως εμείς σκοτώσαμε τον καταραμένο όφι. Μεθύσαμε από δόξα που μόνοι μας χαρίσαμε στους εαυτούς μας. Για άλλη μία φορά νίκησαν οι Χίτες, οι κουτσαβάκηδες, οι ταγματασφαλίτες, οι βασανιστές, και οι μέλλοντες Μιχαλόπουλοι και οι Κουρήδες. Αυτή είναι η 28η Οκτωβρίου».
Να πώς ένας έντιμος αστός μπορεί να λέει ορισμένες αλήθειες.