Με νέα ανακοίνωσή του ο σύλλογος «Ερημίτης-ΠΛΟΥΣ» δηλώνει ότι θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στην εκποίηση του οικοσυστήματος Ερημίτης στη βόρεια Κέρκυρα, στην περιοχή Κασσιόπη. Ο σύλλογος δηλώνει ότι θα βρεθεί απέναντι σε επίδοξους αγοραστές, εργολάβους, καταπατητές κλπ. Το νησί έχει προϊστορία στο γνωστό βασιλικό ανάκτορο Μον Ρεπό, όπου τη δεκαετία του ’80 ένα τεράστιο λαϊκό κίνημα απαλλοτρίωσε τα κτίσματα και τα κτήματα στην άκρη της πόλης που κατείχε ο Κ. Γλύξμπουργκ. Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα. Ο Ερημίτης ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο.
***
Ώστε ο Μηταράκης ανακάλυψε σε ομιλία του στο BBC πως το μετρό της Θεσσαλονίκης ζει και βασιλεύει και άρχισε να λειτουργεί! Μετά τα κόλπα με τις μακέτες που εφάρμοσαν οι ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, τώρα η ΝΔ συνεχίζει να πρωτοπορεί. Το μετρό Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την κατασκευαστική του πλευρά και άρχισε να λειτουργεί. Έτσι για να σκάσουν οι αντίπαλοι και να ψηλώσουν οι φίλοι. Θα συνιστούσαμε βέβαια στους φίλους Θεσσαλονικείς να συνεχίσουν να μετακινούνται κατά τα γνωστά. Ας καλέσουν μαζί τους καλού-κακού και τον Μηταράκη.
***
Ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες διαγωνιζόμενων στον ΑΣΕΠ του ΟΑΕΔ για λάθος απάντηση στον πρόσφατο διαγωνισμό; Η ερώτηση αφορούσε στην πρόεδρο της κομισιόν και η λάθος απάντηση διορθώθηκε αφότου είχε λήξει η εξέταση. Είπαμε ότι είναι μπάχαλο οι υπηρεσίες περί τους διαγωνισμούς. Αλλά είναι δυνατόν οι δουλοπρεπείς στην ΕΕ να μη γνωρίζουν τα όργανά της και τον τρόπο εκλογής; Και όμως είναι. Τώρα τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.
***
Κανόνι βάρεσε η Silicon Valley Bank, τράπεζα των ΗΠΑ που ειδικεύεται στο χώρο των ηλεκτρονικών επιχειρήσεων. Ξέμεινε από ρευστό, συμπαρέσυρε και δύο-τρεις μικρότερες και το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ τρέχει και δεν φτάνει. Η κρίση πέρασε και στην Ευρώπη με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κολοσσό Credit Suisse να παραπαίει και να βυθίζεται στα τάρταρα η μετοχή του, σκορπώντας ρίγη στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και κατακρήμνιση των χρηματιστηρίων, θυμίζοντας εποχές Λήμαν Μπράδερς. Πληθαίνουν οι σπασμοί των ιμπεριαλιστών και η μία κρίση ακολουθεί την άλλη. Έχουμε άδικο όταν λέμε πως οι κρίσεις είναι σύμφυτο του καπιταλισμού;