Εμφανίστηκε! Ο λόγος για το πολιτικό απόβρασμα που κρύβεται στα δύσκολα. Τώρα έκανε με 5-6 φίλες της από το κομμωτήριο μία εταιρεία για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα για να κάνει καμιά αρπαχτή. Στο μεταξύ μετεωρίζεται ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μετρώντας ποιος θα της δώσει πιο πολλά και πιο καλά. Στη μέση της κρίσης έφτιαξε πάλι με τους φίλους της ένα κόμμα που δεν το θυμάται κανείς, γιατί ήταν εφήμερο και προσωπικής χρήσης. Η Άννα Διαμαντοπούλου δεν θέλει να πιστέψει ότι ξόφλησε.

***

«Αντί του μάννα, χολή» όπως θα ’λεγαν και οι χριστιανοί. Αντί για δουλειά και μόρφωση, ενδιαφέροντα, ελεύθερο χρόνο, άθληση κλπ, η αστυνομία του Μητσοτάκη το παίζει… άγρια Δύση, θέλει να μπουκάρει στα πανεπιστήμια, διώχνει ανθρώπους από τα σπίτια τους και πυροβολεί νέους λες και είναι κινούμενοι στόχοι. Τα χέρια των αστυνομικών στις διάφορες ομάδες τούς τα ’λυσε η ΝΔ και το τελικό ok το δίνει ο Μητσοτάκης και υπουργοί του. Στο τέλος οι φασίστες που τρύπωσαν στη ΝΔ (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης κ.ά.) θα μείνουν χωρίς δουλειά.

***

Δυσκολεύεται η κυβέρνηση να καθιερώσει το γνωστό κοφίνι του νοικοκυριού που τώρα το μεταβαφτίζει σε καλάθι του Αϊ-Βασίλη. Διότι πρέπει αφενός να το γεμίσεις, αφετέρου να δεις χρήματα περισσευούμενα. Και τα λεφτά δεν αρκούν. Βέβαια λίγο πριν τις εκλογές άρχισαν τα δοσίματα και τα ταξίματα. Τα οποία μπαίνουν από τη μία τσέπη και βγαίνουν από την άλλη.

***

Η στήλη πληροφορήθηκε ότι σε μία επαρχιακή πόλη, σημαίνον στέλεχος της δημοτικής παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αφού μοστράρισε με τη δήμαρχο της ΝΔ, ορίστηκε υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ο συγκεκριμένος αιτιολόγησε τσάτρα-πάτρα την πράξη του. Εδώ εγείρονται πολλά ερωτήματα α) γιατί δε ρώτησε την παράταξή του β) πού αποσκοπούσε το σάλτο; γ) πώς αντιμετωπίστηκε το ασυγχώρητο πολιτικό σφάλμα; δ) τι θα πράξει ο περίγυρος, όχι συγκαλύπτοντας, αλλά διορθώνοντας, κριτικάροντας το στραβοπάτημα; Διότι οι πράξεις μας όχι μόνο μας ακολουθούν σαν την καμπούρα της καμήλας αλλά διαπαιδαγωγούν τη νέα γενιά. Τι μαθήματα δίνουμε.

***

Το πράγμα περίπου έχει έτσι. Κάποιος, κάποια παίρνει δάνειο από μία τράπεζα για να αγοράσει ένα σπίτι. Αφού αρχίζει να πληρώνει τα νυφιάτικα στομώνει, δεν μπορεί, η τράπεζα του παίρνει το σπίτι και το πουλάει σε fund (εταιρεία) που την έφτιαξε η ίδια. Η εταιρεία το ξαναπουλάει σε άλλη του ιδίου φυράματος. Το σπίτι βρίσκεται στα χέρια της τράπεζας αντί πινακίου φακής νομιμότατα. Είπατε κάτι για τον αδηφάγο καπιταλισμό! Είπατε κάτι για τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησαν τα ξεπουλήματα; Είπατε κάτι για τις εκπτώσεις που θα αυξηθούν σιγουρότατα;