Όπου συγκεντρώνεται ο επιδειξίας πλούτος και η χλιδάτη γκλαμουριά τότε να αναζητάς τη φτώχεια και την εργασία-γαλέρα. Ο λόγος για το Μουντιάλ στο Κατάρ, όπου η κουβέρτα των υπερσύγχρονων και τεχνικά άψογων ντεκόρ κρύβει επιμελώς την εργασία των Ασιατών εργατών. Καταγγελίες άπειρες, θάνατοι εργατών, συνθήκες δουλεμπορίου, οι γυναίκες στο σπίτι, για να απολαύσει η FIFA -αυτό το γιγάντιο ποδοσφαιρικό υπερδημιούργημα- τα εύγε των ιμπεριαλιστών/καπιταλιστών και το χειροκρότημα των ανόητων. Πλούτος και φτώχεια πάνε χέρι-χέρι και τα δικαιώματα του θεάματος να πουλιούνται στις ιδιωτικές εταιρείες. Το ποδόσφαιρο της αλάνας, του ερασιτεχνισμού, στο βωμό των πολυεθνικών. Σιγά μην άφηναν στ’ απόνερα του me too να διαφημιστούν. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη! Εν τω μεταξύ η ανεκδιήγητη Εύα Καϊλή μάς προτείνει το Κατάρ ως πρότυπο εργασιακού καθεστώτος.
***
Αναμφίβολα έρχονται εκλογές! Τα μαχαίρια τροχίζονται, τα κοκόρια δοκιμάζουν τη φωνή τους και ο Μητσοτάκης με τον Σταϊκούρα βρήκαν λεφτά -λέμε τώρα- για εργαζόμενους και συνταξιούχους. Βρήκαν τον άμβωνα των ΜΜΕ και διαλαλούν τη λεγόμενη αύξηση του 7% -σε πόσους άραγε;- για να καλύψουν υποκλοπές, σκάνδαλα, κιβωτούς και άλλα παρόμοια. Στο μεταξύ ο στρατηγός χειμώνας έρχεται απειλητικός και η γιαγιά ακούγοντας τον Σόιμπλε για τα δύο πουλόβερ άρχισε να πλέκει και πάλι και να αναζητά τον αργαλειό της. Έρχονται εκλογές αναγνώστη. Γι’ αυτό δέσου σαν τον Οδυσσέα στο πλωριό κατάρτι για να αποφύγεις τα πλανέματα των Σειρήνων, μη φας λωτούς για να ξεχάσεις, πάρε μαζί σου νερό και όπλα. Μην πας στην κάλπη απαράσκευος.
***
Στου Ζωγράφου, αξημέρωτα στις 21 Νοέμβρη, η αστυνομία σπάζει την πόρτα μιας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου για να συνδράμει τους δικαστικούς κλητήρες και να κατασχέσουν το σπίτι. Η συνταξιούχος χρωστούσε στην Εθνική τράπεζα η οποία σύμφωνα με τις νομοθεσίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να της πάρει το σπίτι της και να το διαθέσει για βραχυχρόνιες μισθώσεις (airbnb). Αμέσως χτύπησε η καμπάνα της αλληλεγγύης. Γείτονες, απλοί άνθρωποι, δάσκαλοι, έδιωξαν την αστυνομία, ενώ το απόγευμα πάνω από χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν με το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κόκκινα δάνεια αλλά και το κίνημα αγρυπνά.
***
Τα ψυχοφάρμακα στο προσκήνιο στη χώρα μας. Η δαπάνη έφτασε στα 488 εκατομμύρια ευρώ! Μέχρι τα 30 έτη, τα ψυχοτρόπα φάρμακα υπερδιπλασιάστηκαν (ένα στα έξι φάρμακα είναι ψυχοτρόπα αγχολυτικά, κλπ). Η συνταγογράφηση αγχολυτικών έπιασε κόκκινο. Άλλαξε ο λαός μας; Όχι βέβαια. Η κρίση, η οικονομική δυσπραγία, η αβεβαιότητα οδηγούν στο γιατρό. Τα ψυχοφάρμακα είναι πολιτικό ζήτημα.