Ώστε το λεγόμενο «30ό αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ» στη Λέσβο χρηματοδοτήθηκε με 40.000€ (!) από τον μισοφασίστα περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, τον γνωστό Μουτζούρη. Εύγε στην ΚΝΕ, δύο εύγε στον περιφερειάρχη. Δεν γνωρίζουμε πόσο ο τελευταίος μελέτησε το «σκληρό» σύνθημα του Περισσού «σε Ελλάδα και Τουρκία ίδιος ο εχθρός: ΝΑΤΟ-κυβερνήσεις-καπιταλισμός! Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον» και την «οργανωμένη απειθαρχία» που θα εφαρμόσει η ΚΝΕ-ΚΚΕ. Δε γνωρίζουμε -αλλά μπορούμε να υποθέσουμε- το αλισβερίσι του Μουτζούρη και της ΚΝΕ. Πάρε τόσα, σου φέρνω πελάτες και άλλα παρόμοια. Γεγονός παραμένει ότι η ταξική αντεπίθεση του Περισσού θα γίνει με ξένα κόλλυβα, δηλαδή με τη χρηματοδότηση του κράτους. Μα τι διαπαιδαγώγηση είναι αυτή; Σε τι κατάπτωση οδηγούν τους αριστερούς νεολαίους; Τι εξηγήσεις δίνουν στον κόσμο τους; Στο τέλος θα αφιερώσουν στον Μουτζούρη τιμητική πλακέτα; Ντροπή! Αλλά αυτός είναι ο ρεβιζιονισμός.

***

Σε 150 ευρώ αποτίμησε η κυβέρνηση το χαρτζιλίκι στους νέους (18-25 ετών) που θα κάνουν το αντιcovid εμβόλιο. Ύστερα από την πρέσα των μνημονίων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) και της πανδημίας, ήρθε ο γαλαντόμος Μητσοτάκης να δώσει στους νέους ένα χρηματικό αντίδωρο. Για να χρυσώσει το χάπι -καλοκαίρι που ’ναι- και να εμφανιστεί άνετος και μεγάθυμος.

***

Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι! Αυτό σκέφτηκε η στήλη στη συγκέντρωση (Σύνταγμα, 29 Ιουνη, 7μμ) για τους Τούρκους αγωνιστές που είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο 2020 από την αντιτρομοκρατική στα γραφεία της «Επιτροπής Αλληλεγγύης σε Τουρκία-Κουρδιστάν» και στα Σεπόλια. Εκτός από Τούρκους – Κούρδους αγωνιστές, το Μ-Λ ΚΚΕ και ένα πανό του χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» δεν υπήρχε ουδεμία οργάνωση. Ουδεμία κυριολεκτικά. Καταλαβαίνουμε τις όποιες δικαιολογίες τους, αλλά δε συμφωνούμε. Το ζήτημα της διεθνιστικής και δημοκρατικής αλληλεγγύης, όταν μάλιστα υπήρχαν συνεννοήσεις για πορεία, δεν είναι μικρό. Γίνεται μεγαλύτερο όταν διαβάζουμε και ακούμε μεγάλα λόγια από διάφορες πλευρές…

***

Εκτός από ντελιβεράς των ιδιωτικών σχολείων είναι και δικομανής! Ο λόγος για την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως, η οποία ξανα-έστειλε την ΟΛΜΕ στα δικαστήρια για να κηρύξει τη στάση εργασίας για τα πρότυπα παράνομη και καταχρηστική. Μάθημα πρώτον: Η Κεραμέως είναι για κλάματα. Μάθημα δεύτερον: Η τυφλή δικαιοσύνη είναι για τα μπάζα. Μάθημα τρίτον: Η ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ είναι για πέταμα αφού στο «μπαμ» της Κεραμέως λούφαξαν σαν κότες. Μάθημα τέταρτον: Ανασκουμπωθείτε.