Οι εγκληματίες γύρισαν στον τόπο του εγκλήματος και η φιέστα έγινε της ξεφτίλας. Μιλάμε για το γιορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, όπου ήλθαν οι Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι, πήρε η Αγγελοπούλου ένα φεσάκι-τσάντα, μάθαμε τι έφαγαν και τι ήπιαν οι καλεσμένοι των τριών χωρών κι από δω παν κι οι άλλοι. Όχι! Η φτωχή Αϊτή που μας αναγνώρισε ως κράτος, πρώτη, στέλνοντας εθελοντές και 45 τόνους καφέ, δεν ήταν προσκεκλημένη. Δεν είχαμε χώρους για ταπεινούς και καταφρονεμένους. Στον αέρα πετούσαν γαλλικά Ραφάλ, στη Σούδα ήταν το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, οι πρέσβεις διάβαζαν Καβάφη. Ποιος είπε ότι η άρχουσα τάξη δεν έχει στο DNA της το καρακιτσαριό και την ξεφτίλα; Ευτυχώς που βρίσκονται στην αριστερά ορισμένοι που τη θεωρούν εύρωστη και δυνατή.

***

Ώστε ο Ηλίας Μάνδρος, ανθοπώλης και αντιδήμαρχος του Αιγάλεω, ανιψιός του γνωστού κορακιού της δημοσιογραφίας Ιωάννας Μάνδρου (του ΣΚΑΪ) εμβολιάστηκε εκτός σειράς. Πώς λέμε «σόι πάει το βασίλειο»; Αλλά εδώ δεν έχουμε την κορυφή της κρατικής πυραμίδας που απολαύει προνομίων. Αυτό κοντεύουμε να το συνηθίσουμε. Αλλά το ψάρι βρωμάει μέχρι την ουρά του. Όσο για το φτωχό λαό, μπορεί να περιμένει στην ουρά για να εμβολιαστεί. Το τραγικό θα ’ναι οι πένητες και διψασμένοι να ψηφίζουν και να χειροκροτούν τον Η. Μάνδρο και το σινάφι του στις επόμενες εκλογές.

***

Ντόμινο η πολιτική βλακεία στη Θεσσαλονίκη. Οι αναρχικοί, αφού κρέμασαν πανό με υβριστικό περιεχόμενο για την ελληνική σημαία, ανακοίνωσαν συγκέντρωση για τις 25 Μάρτη. Για να μη χάσουν την αριστερίστικη δόξα, ακολούθησε το ΝΑΡ. Στο τέλος έφτασε και το ΚΚΕ(μ-λ) πίσω από τη φοιτητική του παράταξη. Μύλος! Διότι είναι άλλο να ακολουθούμε μια συνεπή αντιμιλιταριστική πολιτική και εντελώς άλλο να προκαλείς, άνευ λόγου και αιτίας, όποιον βρεις μπροστά σου. Το επόμενο βήμα είναι να ριχτούν στη μάχη ενάντια στους… επιτάφιους. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει αγαπητοί φίλοι. Διότι, αν ενωθεί η ανοησία με το μηδέν, παράγει τέρατα!

***

Τελικά πού ήταν το ΝΑΡ στις διαδηλώσεις για τον Κ. Καταραχιά; Η ΟΚΔΕ, η ΔΕΑ, το ΕΕΚ; Από όλη την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώσαμε 2-3 προσφωνήσεις, έτσι για «ξεκάρφωμα». Αντιλαμβανόμαστε τις υπαρκτές αντιθέσεις στο χώρο τους. Αλλά τόση πολιτική μικροψυχία, όταν για τον Δ. Κουφοντίνα έδιναν δώθε-κείθε τα ρέστα τους; Σε ό,τι μας αφορά είμαστε σαφείς. Ο ακτινολόγος Κ. Καταραχιάς δεν ανήκει στις τάξεις μας και με τον πολιτικό του χώρο απέχουμε όσο ο ουρανός από τη γη. Ωστόσο, τα ταξικά και δημοκρατικά μας αντανακλαστικά, το χρέος με δυο λόγια, μας επέβαλε να είμαστε παρόντες. Για να σταματήσουμε την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού και της τρομοκρατίας. Ακούσαμε πολλά λόγια να λέγονται από τους παραπάνω. Λόγια του αέρα ή «έπεα πτερόεντα», όπως θα ’λεγε ο Όμηρος.