Καλά κρατεί -όπως βλέπετε- διαγωνισμός αντιφασισμού. Όπως στη μεταπολίτευση του ’74, όπου οι προσκυνημένοι και άφωνοι εμφανίζονταν ως πολέμιοι της χούντας. Έτσι και τώρα. Πιστοί πολιτικοί, θαυμαστές της Χρ. Αυγής, ματσουκοφόροι των ΜΜΕ, παπαγαλάκια στα δελτία των 8, διανοούμενοι της δεκάρας, πρωτοσπαθάριοι του «πνεύματος», καλλιτέχνες της πλάκας, όλοι τους κοιτάνε να φορέσουν κανένα αντιφασιστικό παράσημο. Τι να πούμε; Τους συγχωρούμε αλλά δεν λησμονούμε. Έχουμε κατάστιχα κι ανεξίτηλο μελάνι.

▲▼▲

Η στήλη απευθύνεται προς τους εντιμότατους φίλους της στην εκπαίδευση και τους παρακαλεί να το ξανασκεφτούν. Στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία ένα διαβολοσάββατο… δεν συμμετέχεις. Καταγγέλεις, απονομιμοποιείς και απέχεις. Αλλιώτικα έφτασες στις όχθες της κόλασης νομίζοντας ότι είσαι στο Μαλιμπού. Αναφερόμαστε ιδιαίτατα σ’ όσους κλίνουν την απεργία διαρκείας σε όλους τους τόνους και τρώνε δέκα κινητοποιήσεις για κολατσιό. Αναφερόμαστε ιδιαίτερα στους φίλους δασκάλους που ξεκινήσανε για αλλού και αλλού η ζωή τους πάει. Γιατί τώρα είναι οι εκλογίτσες. Αν αύριο σφίξουν τα πράγματα, τι θα κάνουν; Θα φύγουν γι’ άλλη χώρα;

▲▼▲

Άγρια ήθη κι έθιμα προσπαθούν να φυτέψουν στην αριστερά διάφορες οργανώσεις όπως το ΝΚΑ (ΝΑΡ) και η ΑΡΙΣ (διάσπαση της ΑΡΑΣ). Με χώρο τα τελευταία συλλαλητήρια, έπαιξαν άγριο ξύλο για μερικά μέτρα πρωτοκαθεδρίας ή αλλιώς ποιος θα πλασαριστεί πρώτος στο κάδρο. Αστεία πράγματα θα πεις για τους παραπάνω. Γίνονται αστειότερα αν σκεφτείς ότι ορισμένοι είχαν γίνει συνέταιροι του Τσίπρα στην κυβέρνηση, διαθέτουν αστικό μεταβατικό πρόγραμμα, φτιάχνουν επιτροπές για το χρέος, τσαλαβουτούν στο ρεφορμισμό και ύστερα επιδίδονται σε ασκήσεις «γυμναστικής δρόμου». Αυτού του είδους τα τεχνάσματα απέχουν μίλια από μια πραγματική αριστερά που θέλει να είναι και όχι να φαίνεται.

▲▼▲

Επί γονάτων η κυβέρνηση να παρακαλεί τους Ευρωπαίους και υπερατλαντικούς προστάτες της να ψελλίσουν δύο λόγια υποστήριξης για τη διένεξή της με την κυβέρνηση της Τουρκίας. Κύπρος, ΑΟΖ, Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Λιβύη, Συρία, Κουρδικό, Ουκρανία, σταυρόλεξο για γερούς λύτες. Αν αφαιρέσει κανείς τους ιμπεριαλιστές και τις συγκρούσεις τους, θα πρέπει να καταφύγει στην αστρολογία για να βρει άκρη. Ευτυχώς που είμαστε μαρξιστές-λενινιστές κι έχουμε ένα μίτο για το λαβύρινθο.