Ώστε η Ν.Κεραμέως -υπουργός Παιδείας- αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εκπαιδευτικών μέρα Σάββατο και δια τηλε-επικοινωνίας. Βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε-έξι, που λέει κι ο λαός μας. Μ’ αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με την κατάργηση του 1264/2 για τις εκλογές των συνδικάτων, ο Μητσοτάκης άνοιξε για τα καλά τον δρόμο για την κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων και των αυθεντικών συλλογικοτήτων. Μια απάντηση χρειάζεται. Να αντισταθούμε και να γυρίσουμε την πλάτη στην υπάλληλο των ιδιωτικών σχολείων και τις μεθοδεύσεις της. Αποχή από την τηλεϋποταγή. Αποχή, οργάνωση, αντίσταση. Συνένοχους στο φόνο να μη βρούνε.

▲▼▲

Η νεολαία είναι λαμπρή, αρκεί «να κάθεται στ’ αυγά της». Έτσι κάπως -σκέφτηκε η κυβέρνηση- αντιμετωπίζεται το κύμα των καταλήψεων που σαρώνει τα σχολεία μετά τον κορονοϊό. Είναι αλήθεια ότι στις καταλήψεις συνυπάρχουν αντιφατικές τάσεις και στόχοι ανάλογα με το ποιος ή ποιοι οδηγούν την κινητοποίηση, γεγονός που αποτυπώνεται στα συνθήματα των παιδιών. Η εγκατάλειψη των σχολείων, οι παντοειδείς ελλείψεις, ο άχρηστος όγκος πληροφοριών, ο παπαγαλισμός, οι μάσκες, το ζοφερό περιβάλλον γεννούν αντιστάσεις. «Το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι», η κυβέρνηση θέλει να κόψει το δάχτυλο, όταν δε συκοφαντεί ασύστολα και διαρκώς. Τώρα εφηύρε νέο τρόπο αντιμετώπισης των καταλήψεων. Όποιο σχολείο είναι σε κατάληψη θα κόβονται οι εκδρομές και θα υπάρχει τηλεκπαίδευση. Αγχόνες και εκτελεστικά αποσπάσματα θα ’ρθουν αργότερα.

▲▼▲

Ποιος θα βρίσκεται στην κεφαλή της Πορείας; Ποιος θα ’χει την πρωτοκαθεδρία και θα μπει στο πλάνο της φωτογραφίας; Η οργάνωση ΑΡΑΣ, η ΑΡΙΣ ή κάποια παραπλήσια; Αυτά σκέφτηκαν οι υπεύθυνοί τους και πλακώθηκαν στο άγριο ξύλο. Παλιά και γνώριμα «κόλπα» των οργανώσεων που αντί να κοιτάνε τον μαζικό αγώνα, βλέπουν τον ομφαλό τους για να ντοπάρουν τα μέλη τους, κατά κανόνα φοιτητές. Αυτός ο ιδιότυπος εμφύλιος πόλεμος δεν προσφέρει τίποτα καλό στο κίνημα και στους αγωνιστές. Αναπαράγει τα χειρότερα στερεότυπα και δημιουργεί τρικυμίες σε μία γουλιά νερό. Είναι αξιοσημείωτο ότι αρκετές οργανώσεις, ενώ συμμετέχουν σε αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις, ορκίζονται στο ότι η Ελλάδα είναι ανεξάρτητη χώρα. Απλώς να γίνεται ντόρος και τσαμπουκάς!

▲▼▲

Τέλος δεν έχει το σήριαλ του κορονοϊού. Μετά τις μάσκες «μπάσε-βγάλε» και τα πουλόβερ που τα ονόμασαν μάσκες ήρθαν οι αδυσώπητοι αριθμοί. Σε όλη τη χώρα τα νούμερα κρουσμάτων, διασωληνωμένων, εντατικών μονάδων, σχολείων, προσφύγων, τράβα κορδέλα είναι ανησυχητικά. Η χώρα πρότυπο στην πανδημία κατάντησε χώρα-παίγνιο (ρεντίκολο λέει ο λαός μας), διότι το ζήτημα είναι το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία και οι γιατροί και όχι οι ψυχολογικές μπούρδες του Χαρδαλιά. Δωρεάν και δημόσια υγεία θέλουμε αναγνώστη και όχι παρηγορητικούς λόγους.