Ένας καλός τρόπος για να αυτο-αποδείξετε το πανομοιότυπο των εκλογικών εξαγγελιών των αστικών κομμάτων είναι ο εξής: κλείνετε την εικόνα και ακούτε μόνο τη φωνή, πχ Μητσοτάκης, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης. Τότε θα δείτε ότι τα αστικά κόμματα λένε τα ίδια. Ακόμα και οι διαφορές τους είναι «ίδιες». Άλλωστε είναι πολύ πιθανό η ίδια διαφημιστική εταιρεία να μανατζάρει διαφορετικό πολιτικό αρχηγό. Ένα δεύτερο δοκιμαστικό τεστ είναι να ρωτήσετε τους ψηφοφόρους τους τι λένε για τις λέξεις: ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ουκρανία κλπ. Εκεί να δείτε σκονάκια επανάληψης! Σαν την Μαρία Ωραιοζήλη-Κουτσουπιά της ΝΔ. Θα δει κατάματα τα προβλήματα. Για φαντάσου.

Ώστε η αρχηγός των εφοριακών στην Χαλκίδα ζητούσε μίζες για να εξυπηρετήσει μεσαίους καπιταλιστές της περιοχής. Πρώτον δεν καταλαβαίνουμε το αυτο-κουκούλωμα των συλληφθέντων. Κρύβονται από το κοινό. Νέα ήθη και έθιμα. Δεύτερον, γιατί πέφτουν από τα σύννεφα φίλοι και γνωστοί; Σιγά την ανακάλυψη! Ούτε τις Ινδίες να έβρισκαν! Θα μου πεις με τόσο μακιγιάζ που περιβάλλεται το αστικό κράτος, όλο και κάποιος θα παραμυθιάζεται πως εφοριακοί, δικαστικοί, αστυνομικοί, παπάδες κάνουν παρέα με …αγγέλους. Μέσα στη διαχείριση του χρήματος, μέσα στην ατιμία, μέσα στην καταστολή και το «επίγειο ψέμα», τι να σου κάνουν οι άνθρωποι. Όπως η Εύα και το φίδι. Στο μεταξύ ο βιοπαλαιστής τα φέρνει βόλτα μέχρι τη μέση του μήνα και ύστερα βγαίνει για δανεικά. Αυτό είναι ο παρασιτικός καπιταλισμός.

Με πρώτη ματιά ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει. Αμ δε! Διότι άμα δεις τη ΝΔ εκατοντάδες φορές στην tv και το Μ-Λ ΚΚΕ καμία, τότε «αυθόρμητα» ψηφίζεις τη Δεξιά. Μάθαμε από το πρόγραμμα «Διαύγεια» ότι η ΝΔ θα σπαταλήσει 25 εκατομμύρια ευρώ για την προεκλογική καμπάνια της. Όπως το διαβάζετε. 25 εκατομμύρια!! Εμείς μαζεύουμε φραγκοδίφραγκα για να πληρώσουμε το παράβολο. Από φίλους και γνωστούς. Η Δεξιά σκορπίζει τα λεφτά μας σε φίλους και γνωστούς της. Κατά τα άλλα έχουμε ισονομία και ισοπολιτεία. Αμ δε!

Οι αγορές μάς λένε είναι ανίκητες. Είναι όμως έτσι;
Πόσο «ανθούν» οι αγορές στα ΑΕΙ; Καταγράφουμε:
Στη Δανία και το Λουξεμβούργο τα ΑΕΙ είναι 100% δημόσια. Στην Ελλάδα το 2022 μόνο 28.063 νέοι/νέες φοιτούσαν σε ιδιωτικά κολέγια. Στην ΕΕ το 79,07% φοιτά σε δημόσια ιδρύματα. Από το 2016 στις ΗΠΑ έκλεισαν 91 ιδιωτικά κολέγια. Στις ΗΠΑ επίσης οι φοιτητές που βρίσκονται στα ιδιωτικά κολέγια έχουν χρέος 40.607 δολάρια, ενώ αυτοί που είναι στα δημόσια χρωστάνε 27.884. Και ο κατάλογος είναι μακρύς. Αν σας ρωτήσουν γιατί θέλετε δημόσια ΑΕΙ, πείτε αριθμούς και, αν ο συνομιλητής συνεχίσει να μην καταλαβαίνει, πείτε «έτσι μου αρέσει».