Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η πράξη είναι το κριτήριο της αλήθειας. Διότι το μπλα-μπλα εκ του Περισσού πείθει αμαθείς και ανόητους, να όμως η πράξη! Οι φοιτητές σε δράση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι εκπαιδευτικοί στα «κάγκελα» για την αξιολόγηση, οι νοσοκομειακοί στο δρόμο και οι αγρότες στα τρακτέρ. Αλλά η ηγεσία του ΚΚΕ έχει άλλα στο μυαλό της. Μετά τις βροντερές κουβέντες, αντί να προτείνει να ενωθούν οι αγωνιζόμενοι κλάδοι και να σφίξουν σαν τανάλια τον Μητσοτάκη, έδωσε εντολή «ανακρούσατε πρύμνα». Και τα τρακτέρ των θυμωμένων λιβαδιών έβαλαν όπισθεν. Πάνε τα λόγια, πάνε τα λάβαρα, πάνε οι φοβέρες. Αφήστε το άλλο, όπου αγρότες και χωροφύλακες έπιναν μαζί καφέ, πορεύονταν αντάμα, χασκογελούσαν και παρέδιδαν μαθήματα βλακώδους συμπόρευσης. Ωστόσο οι αντικαπιταλιστές φίλοι μας εκλιπαρούν το ΚΚΕ να αγωνιστεί κάργα. Έρημα παιδιά!!

Ώστε παρενέβησαν οι κυβερνητικοί για να ρίξουν τις τιμές στα ράφια. Χαράς ευαγγέλια για λίγα σεντς σε διάσπαρτα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Εκείνη η ΓΣΕΕ μόνο που δεν έβαλε ποδιά σερβιτόρου για να υπηρετήσει τους κρατούντες, το ΚΚΕ αναχώρησε από παντού για να μαζέψει ψήφους για τις ευρωεκλογές και να πλασαριστεί σαν «ήρεμη δύναμη». Γελοιότητες. Στο μεταξύ η λαϊκή οικογένεια στενάζει από τις άλογες αυξήσεις, «εφτά νομά σ’ ένα δωμά», το καρβέλι στα δύο, ας είναι καλά οι παπουδογιαγιάδες και η σύνταξή τους και ο φόβος του φόβου ώστε ο Μητσοτάκης να φαντάζει πανκυρίαρχος. Θ’ αλλάξουν οι καιροί. Ξεχειμωνιάζει!

Η εταιρεία «Μεγαλέξανδρος Βεντιβέλ ΑΕ» συστάθηκε το Μάη 2021 και είναι θυγατρική της «Vendave energy SA» που εδρεύει στη Σιάτιστα. Η εταιρεία ορέγεται τα βουνά και τα λαγκάδια για να εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στη Δυτική Μακεδονία, ακόμα και σε περιοχές Νatura 2000 στις περιοχές Φλώρινα, Καστοριά, Πρέσπες. Νέες σήραγγες, δρόμοι κλπ. Κάθε ανεμογεννήτρια θα ’χει εμβαδόν 6.000τμ. Όπως βλέπετε, «λεφτά υπάρχουν» για ανεμογεννήτριες αλλά όχι για ένα μηχάνημα ελέγχου των τρένων. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει παρασιτικός καπιταλισμός. Ανάπτυξη όπου βολεύει το κεφάλαιο, οπισθοδρόμηση σε όλους τους υπόλοιπους τομείς. Πώς λέει ο λαός μας: «Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι»!

Ίσως δεν γνωρίζετε ότι ο φιλοφασίστας Σεμπάστιαν Κουρτς, πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και οικειοποίηση χρημάτων για προσωπικό όφελος. Η πλάκα είναι ότι ο Σ. Κουρτς κέρδισε την καγκελαρία με συνθήματα κατά όλων των πολιτικών, ενάντια στη διαφθορά και την ξενοφοβία. Μην χαίρεσαι αναγνώστη για το μέλλον του νεαρού φασίστα. Δε θα χαθεί. Ήδη δουλεύει σε πολυεθνικές της Ευρώπης και της Αμερικής στο ρόλο που καλά ξέρει. Να πλασάρει σάπιες ιδέες και προϊόντα.