ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚH ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Για άλλη μία φορά το κράτος δολοφόνος της Μέσης Ανατολής, το σιωνιστικό Ισραήλ, διεξάγει μία επιχείρηση μαζικών εκκαθαρίσεων στη λωρίδα της Γάζας. Με πρόσχημα την ρίψη ρουκετών, έχει εξαπολύσει εδώ και μέρες αλλεπάλληλες αεροπορικές επιθέσεις, βομβαρδίζοντας κατοικημένες περιοχές με δεκάδες αμάχους νεκρούς και τραυματίες, μετατρέποντας σε ερείπια ολόκληρες περιοχές. Ο ίδιος ο Νετανιάχου όπως δήλωσε δίνει εντολές για “μαζικές επιθέσεις”, ενώ έθεσε τη Γάζα σε καθεστώς “ολοκληρωτικού αποκλεισμού”, θέλοντας έτσι να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του αδούλωτου παλαιστινιακού λαού και την αντίστασή του στην ισραηλινή κατοχή και δολοφονική τρομοκρατία.

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ και ο Τράμπ επιχαίρουν και ενισχύουν με κάθε τρόπο την πολιτική του Ισραήλ και του Νετανιάχου στο Παλαιστινιακό, βαπτίζοντας τρομοκράτες όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται. Εξάλλου, ανέκαθεν το Ισραήλ λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή, εξαπολύοντας επιθέσεις στη Συρία , τον Λίβανο και απειλώντας ανοικτά το Ιράν.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Τσίπρας “σφυρίζουν κλέφτικα” για τα εγκλήματα του συνεταίρου και συμμάχου Νετανιάχου στη Γάζα, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζονται στενά μαζί του προωθώντας τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η κλιμάκωση της επιθετικότητας του Ισραήλ στη Γάζα, η επέκταση της κατοχής στην δυτική Όχθη, η αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και η πρόσφατη δήλωση Τράμπ για προσάρτηση στο Ισραήλ των κατεχομένων συριακών υψιπέδων του Γκολάν, ενισχύουν το Ισραήλ, “χαντακώνουν” και περιθωριοποιούν το Παλαιστινιακό χτυπώντας ανελέητα κάθε αντίσταση.

Τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο, αναβαθμίζουν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια το “βάρος” αυτής της περιοχής, οξύνοντας τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές και περιφερειακές δυνάμεις, ενώ πυκνώνει η στρατιωτική τους παρουσία, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό “κοκτέιλ” επικίνδυνο για τους λαούς.

Για τους λόγους αυτούς το Μ-ΛΚΚΕ καταγγέλλει την δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, στηρίζει τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την τυχοδιωκτική συμμαχία με το Ισραήλ στα πλαίσια της εξάρτησης από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αθήνα 6 Μάη 2019

Το Γραφείο Τύπου του Μ-ΛΚΚΕ