Ενημερώνουμε τους αναγνώστες του Λαϊκού Δρόμου σ’ ό,τι αφορά τους πούρους ταξικιστές εκ του Περισσού (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ). Ήταν αυτοί που πρότειναν την αναβολή της απεργίας της 3ης Ιούνη. Τύπωσαν αφίσα για απεργία χωρίς να γράφουν ημερομηνία. Ο Ριζοσπάστης (1/6/2021) έχει ανάλυση για την απεργία στις σελίδες 12 και 13, δηλαδή στα αζήτητα. Αρνήθηκαν σε δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία να ψηφίσουν απεργία στις 3 Ιούνη. Ύστερα ύψωσαν ως τον ουρανό τις κατάρες τους για τον καπιταλισμό, μίλησαν για γρανάζια και αφεντικά και άπλωσαν το χέρι στο σύστημα. Χρήσιμοι όπως πάντα. Ωφέλιμοι για τους αστούς. Δεξιοί ως το μεδούλι.

***

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, το ΣΕΚ άφησε τα λόγια τα μεγάλα και λούφαξε κάτω από τις φτερούγες της ΓΣΕΕ και του Παναγόπουλου. Θυμάστε τον Καταραχιά στον Άγιο Σάββα που δεν του ανανεώθηκε η σύμβαση. Στάσεις εργασίας, διαδηλώσεις κλπ. Τώρα τα όπλα σίγησαν μπροστά στο έκτρωμα Χατζηδάκη και τη συνθηκολόγηση του ΚΚΕ. Θυμάστε ότι το ΣΕΚ λέει για ψύλλου πήδημα «απεργία διαρκείας». Τώρα μπροστά στον οδοστρωτήρα «κακάρωσε». Αύριο θα ξαναβγεί με νταούλια και φανφάρες και δεν έστειλε ούτε έναν εκπρόσωπό του στην πορεία της 3ης Ιούνη. Αλλά στη φουρτούνα φαίνονται οι αγωνιστές. Ας βγάλουν οι φίλοι του τα συμπεράσματά τους.

***

Άφαντοι! Ο λόγος για τους συντονισμούς σωματείων, ΝΑΡ, ΣΕΚ, ΟΚΔΕ, ΕΕΚ κλπ, σ’ ό,τι αφορά στην διαδήλωση της 3ης Ιουνίου. Μαζί τους και οι φοιτητές της ΑΡΙΣ, ΑΡΑΣ, ΑΡΑΝ και όλα τα ΕΑΑΚ που φαίνεται πως εξάντλησαν τα βόλια τους ενάντια στο δίδυμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και… γύρισαν πλευρό. Αν δεν υπήρχαν τα μπλοκ της ΕΡΓΑΣ και της Ταξικής Πορείας και ορισμένα εκπαιδευτικά συνδικάτα δε θα γινόταν τίποτα. Δεν οικτίρουμε τους φλύαρους φίλους μας για τη λογοκοπία, τον ακατάσχετο βερμπαλισμό, την εφόρμηση στο πουθενά. Αν όμως παίρναμε στα σοβαρά τον αριστερισμό, τον τροτσκισμό και την πολυκέφαλη αναρχία, θα ’χαμε σηκώσει τα χέρια. Τα γράφουμε όλα αυτά για να τονίσουμε πως ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό/καπιταλισμό, αν δε συνδέεται με την πάλη ενάντια στον οπορτουνισμό, είναι φτερωτά λόγια.

***

Αν αληθεύει ότι η Γερμανία έδωσε στο κράτος της Ναμίμπια (Αφρική) ένα σεβαστό ποσό (1 δισ.) για τις καταστροφές που υπέστη από την ίδια στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο το φτωχό αφρικανικό κράτος, τότε πρέπει να ψάξουμε βαθύτερα. Τι συμβάσεις έκανε σε γη, αεροδρόμια, ορυχεία κλπ. Διότι οι ιμπεριαλιστές δε δίνουν ούτε «τ’ αγγέλου τους νερό» χωρίς ανταλλάγματα. Το ξέρουμε καλά από την ατέλειωτη λίστα των διεθνών ληστών και από τα μαρτύρια των λαών. Αυτοί πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο, στη Ναμίμπια θα κωλώσουν;