Η κυβέρνηση της ΝΔ-στηριγμένη στο θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – διευρύνει και επιτείνει το αντιλαϊκό καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης τόσο στη Γενική Εκπαίδευση όσο και την Ειδική Αγωγή, με αποτέλεσμα 35.000 αναπληρωτές να βρίσκονται σε διαρκή εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια. Ακολουθώντας η ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ, τις ντιρεκτίβες του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ, καταργεί την προϋπηρεσία, εξωθεί στο περιθώριο τους συναδέλφους που πρόσφεραν εκπαιδευτικό έργο για 15-20 χρόνια, με ευτελείς αμοιβές και σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Πρόκειται για τη νέα μορφή της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα των ήδη ελαστικοποιημένων που έχει στόχο να εξαλείψει την προϋπηρεσία ως κριτήριο του διορισμού και παράλληλα να διαβαθμίσει και να διασπάσει τους αναπληρωτές, εισάγοντας την «αξιολόγησή» τους, με βάση τα ..προσόντα, δηλ τους διάφορους τίτλους , που καλούνται πλέον οι αδιόριστοι να κυνηγούν ες αεί.

Ειδικότερα, στην Ειδική Αγωγή επικρατεί το καθεστώς της ελαστικής απασχόλησης, αφού δεν έχουν κατοχυρωθεί οι εργασιακές σχέσεις της μονιμότητας. Έτσι, το Ειδικό Εκπαιδευτικό προσωπικό(ΕΕΠ), όπως και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια τις δημόσιες δομές της εκπαίδευσης, κατά κύριο λόγο, με εργασιακές σχέσεις αναπλήρωσης, δίχως την απαιτούμενη στήριξη και την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Για πολλά χρόνια οι υπουργοί των μνημονιακών κυβερνήσεων εμπαίζουν και παραπλανούν με υποσχέσεις για δήθεν κάλυψη όλων των αναγκών της ειδικής αγωγής με διορισμούς μονίμων.
 

Οι περίφημοι και πολλαπλά προβαλλόμενοι “διορισμοί” των 4.500 εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής λειτούργησαν ως μοχλός, για να περάσει το επαίσχυντο μέτρο του προσοντολογίου που εισάγει την αξιολόγηση, ώστε αυτή να επεκταθεί και στους μόνιμους.

Η μόνη απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του εμπαιγμού, της κατηγοριοποίησης – διαβάθμισης των αναπληρωτών σε προσοντούχους και μη, στην πολιτική της αδιοριστίας και της εξαθλίωσης είναι η ΜΑΖΙΚΗ-ΕΝΩΤΙΚΗ και ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ

Να δείξουμε την αντίθεσή μας στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που επιβάλλουν Κυβέρνηση-ΕΕ-ΟΟΣΑ και ΣΕΒ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
✓ Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των αναπληρωτών Γενικής και Ειδικής Αγωγής, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία
✓ Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
✓ Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών.
✓ Κατάργηση του ν.4589/2019 (Γαβρόγλου – Κεραμέως) και όλου του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου που ακυρώνει τα δικαιώματά μας.
✓ Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών στη στέγαση, τη σίτιση και την μετακίνηση τους
✓ Κάλυψη όλων των κενών, με διορισμούς μονίμων
✓ Δημόσια, δωρεάν και καθολική παιδεία
✓ Αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού
✓ Να μην αποκλειστεί κανένας αναπληρωτής από τους πίνακες του ΑΣΕΠ

Οργανώνουμε τοναγώνα μας συλλογικά και ανυποχώρητα, αναπληρωτές γενικής και ειδικής αγωγής και μόνιμοι, γιατί μόνο ο ενωτικός αγώνας θα κατοχυρώσει τα δικαιώματά μας.
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ