Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στην Αλεξάνδρεια Η­μα­θίας και στο εκεί στρατιωτικό αεροδρόμιο θα μεταφερθεί ουσιαστικά η βάση του Στεφανοβίκειου λόγω των πρόσφατων πλημμυρών. H βάση στο Στεφανοβίκειο λόγω και της Συμφωνίας MDCA με τους Αμερικανούς φιλοξενούσε κάθε χρόνο ένα τάγμα ελικοπτέρων τους με το απαραίτητο προσωπικό. Σύμφωνα πάλι με τα δημοσιεύματα, εκεί θα αναμένουν πλέον ελικόπτερα της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (CAB) των ΗΠΑ, που προγραμματιζόταν να έρθουν στο Στεφανοβίκειο για πολύμηνη «συνεκπαίδευση».

Πρόκειται σαφώς για μία ανεπιθύμητη και επικίνδυνη εξέλιξη για την περιοχή μας δεδομένης και της συμμετοχής της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Καμία αυταπάτη δεν υπάρχει για τα «πιθανά οικονομικά οφέλη» της περιοχής, που θα στηρίζονται στο αίμα κυριολεκτικά των λαών.

Η πάγια θέση μας είναι ξεκάθαρη: Έξω οι Αμερικάνοι και οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Καμία εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η Ανεξαρτησία της χώρας μας δεν παζαρεύεται.

Χρέος των τοπικών φορέων, των εργαζόμενων και της νεολαίας της περιοχή μας με τους αγώνες τους να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ σε μία τέτοια εξέλιξη! Να δυναμώ­σουμε την πάλη μας, να κλείσουν οι βά­σεις του θανάτου, για τον απεγκλωβισμό από τα σχέδια των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ.

Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ!
Έξω οι βάσεις του θανάτου.
Να δυναμώσει ο αντιπολεμικός – αντιιμπεριαλιστικός αγώνας των λαών!

Βέροια, 4 Οκτωβρίου 2023