Κατακεραυνώνουν το ευρωκοινοβούλιο ή εξωραΐζουν την ελληνική Βουλή;

Καμία από τις υπάρχουσες στη χώρα μας εξωκοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις, οργανώσεις, ομάδες κ.λ.π. που αναφέρονται στην Αριστερά, δεν προβάλλει και δεν υποστηρίζει θέση για την αποχή από τις ευρωεκλογές, εκτός από το ΚΚΕ (μ-λ)

Οι σύντροφοι του ΚΚΕ (μ-λ), παριστάνουν τη λαθεμένη θέση τους για αποχή από τις ευρωεκλογές, σαν αδιαφιλονίκητο τεκμήριο της αντισυστημικής τους συνέπειας. Θεωρούν με έπαρση ότι οι ίδιοι αντιπροσωπεύουν «την προώθηση της μόνης συνεπούς αντισυστημικής στάσης, σε αντιπαράθεση με τη γραμμή της συνδιαλλαγής και τον εκλογικό κρετινισμό της ποικιλώνυμης αριστεράς…».

★★★

Σύμφωνα με το ΚΚΕ (μ-λ) η συμμετοχή στις ευρωεκλογές σημαίνει «νομιμοποίηση της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης»! Τα κεντρικά του συνθήματα και επιχειρήματα συνοψίζονται με παραλλαγές στο κάλεσμα «να μην επικυρώσουμε με την ψήφο μας τον ιμπεριαλιστικό συνασπισμό που μεθοδεύει τη λεηλασία των εργαζομένων», «να μην νομιμοποιήσουμε, με την ψήφο μας στις ευρωεκλογές, την επίθεση που εξαπολύουν τα ευρωπαϊκά αφεντικά ενάντια στα δικαιώματά μας, να μη συναινέσουμε στην υποταγή της χώρας σ’ αυτή την αντιδραστική λυκοσυμμαχία…».

Βέβαια στις βουλευτικές εκλογές παίρνουν αδιάλειπτα μέρος, αλλά εκεί, όπως βεβαιώνουν οι ίδιοι, «πρόκειται για διαφορετική πολιτική επιλογή, με άλλα χαρακτηριστικά»

Αλλά ας δούμε και τις άλλες όψεις της όλης εικόνας. Με ανάλογους τόνους εκτός από την αποχή στις ευρωεκλογές, το ΚΚΕ (μ-λ) καλεί επίσης σε αποχή από τις Περιφερειακές εκλογές για «να μην νομιμοποιήσει (ο λαός) με την ψήφο του τον αντιδραστικό θεσμό των Περιφερειών, να μην πέσει στην παγίδα που στήνουν το σύστημα, η κυβέρνηση…»

Πάλι καλά που δεν επαναλαμβάνουν την ίδια θέση και για τις δημοτικές εκλογές. Στις τωρινές δημοτικές εκλογές, όπως είναι γνωστό, πήραν μέρος σε δύο δήμους της Αττικής και σε μία κοινότητα στη Σάμο.

★★★

Αποχή λοιπόν από τις ευρωεκλογές «για να μη νομιμοποιήσουμε την ιμπεριαλιστική εξάρτηση» και αποχή από τις Περιφερειακές «για να μη νομιμοποιήσουμε τον αντιδραστικό θεσμό των Περιφερειών».

Όπως βλέπουμε, το αν θα «νομιμοποιήσουμε» ή «δεν θα νομιμοποιήσουμε» την ιμπεριαλιστική εξάρτηση(!), τον αντιδραστικό θεσμό κλπ, καθορίζεται απ’ το αν θα κάνουμε ή όχι αποχή. Όσο για τη συμμετοχή μας, κάτω από τις ίδιες γενικές συνθήκες, στις εκλογές για την ελληνική Βουλή, εδώ καθώς φαίνεται, σε πλήρη αντίθεση με τα προηγούμενα, δε χωράει ούτε υποψία «νομιμοποίησης» της εξάρτησης, εδώ δεν «επικυρώνεται» με τη συμμετοχή η λεηλασία των εργαζομένων, δεν νομιμοποιείται η επίθεση που εξαπολύουν τα ευρωπαϊκά (και αμερικανονατοϊκά) αφεντικά ενάντια στα δικαιώματά μας!

Πιστεύουν και διαλαλούν στ’ αλήθεια ότι ενώ το ευρωκοινοβούλιο είναι «διακοσμητικό» και τις αποφάσεις δεν τις παίρνουν οι ευρωβουλευτές αλλά οι ιθύνοντες του ιμπεριαλισμού, αντίθετα για το ελληνικό Kοινοβούλιο ισχύει τελικά κάτι άλλο; δηλαδή ποιοι παίρνουν εδώ τις αποφάσεις; αν όχι οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα – υπηρέτες της ολιγαρχίας και πάνω απ’ όλους οι ξένοι κηδεμόνες και συνεταίροι τους στη λεηλασία της χώρας, στην καθυπόταξη του λαού και στη σύνθλιψη των δικαιωμάτων του.

Η «Π.Σ.» σημειώνει πως «τα γεγονότα συνηθίζουν να έχουν μια “περίεργη ιδιορρυθμία”. “Επιμένουν” να έχουν το δικό τους νόημα, ανεξάρτητα από το πώς θα’θελε να τα προσδιορίζει ο οποιοσδήποτε». Αυτό είναι πολύ σωστό. Σίγουρα, αν ξανασκεφτούν οι ίδιοι τι λένε, θα δουν ότι δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να εξωραΐζουν την ελληνική Βουλή, να πουδράρουν και να ωραιοποιούν το ρόλο του ελληνικού Κοινοβουλίου, που πολύ πιο έντονα από ποτέ, ειδικά σ’ όλη τη μνημονιακή περίοδο, εξασφάλισε την πλήρη απαξίωσή του στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας και επιβεβαίωσε το ρόλο του διεκπεραιωτή των αποφάσεων των ξένων δυναστών της χώρας. Τα γεγονότα, επιμένουν πράγματι να έχουν το δικό τους νόημα

Το ΚΚΕ (μ-λ) επιτίθεται και καταλογίζει εκλογικό κρετινισμό στην «ποικιλώνυμη αριστερά» που δεν ακολουθεί στις ευρωεκλογές το δικό του παράδειγμα. Ο καθένας ωστόσο μπορεί εύκολα να διαπιστώσει πως τα πιο δηλητηριώδη βέλη του τα στρέφει συστηματικά εναντίον του Μ-Λ ΚΚΕ.

Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνουν, η σωρεία επιθέσεων, οι διάσπαρτες αναφορές, η πληθωρική σε διαστρεβλώσεις των θέσεών μας αρθρογραφία της «Προλεταριακής Σημαίας» (μια βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, σύμφωνα δηλαδή με το καθιερωμένο τους χούι, να γράφουν εκ του ασφαλούς ό,τι τους κατέβει, σίγουροι ότι δεν θα υπήρχε διαθέσιμος χρόνος και δυνατότητα άμεσης απάντησης και δημόσιας αντιπαράθεσης από την πλευρά του Μ-Λ ΚΚΕ).

Αλλά ματαιοπονούν αν νομίζουν πως με τις χαλασμένες σούπες που ξαναζεσταίνουν και σερβίρουν σ’ έναν κόσμο ανυποψίαστο, θα τον «στήσουν» απέναντι στο Μ-Λ ΚΚΕ.