Το να μιλήσει κανείς για τις οικονομικές δυσκολίες στην πραγματική αριστερά και τις οργανώσεις της, είναι σαν να ανακαλύπτει την… Αμερική.

Οι στενοί πολιτικοί μας φίλοι αναρωτιούνται «πώς τα καταφέρνετε» και μόνο η αναφορά στο πείσμα και τους μεγάλους σκοπούς του κομμουνιστικού κινήματος μπορεί να δώσει απάντηση.
Στην αντίπερα όχθη βλέπουμε Πακτωλό χρημάτων, δανεικά από το κράτος και αγύριστα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια που τα τσέπωσαν από τους φορολογούμενους, αλλά παριστάνουν τους ιερείς της ηθικής.

Η ηγεσία του ΚΚΕ παίρνει την κρατική επιχορήγηση, αλλά διαδίδει στα μέλη του ότι γίνεται για «καλό σκοπό», ενώ το ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ βολεύεται με τις κρατικές διαφημίσεις δικαιολογώντας πως «έτσι κάνουν κι άλλοι».

Δίπλα στα παραπάνω υπάρχουν ιδιώτες χορηγοί, «οικογενειακές» περιουσίες για την προβολή υποψηφίων, κόμματα μιας νύχτας, εφήμερα προγράμματα και προσωποπαγή κόμματα, διάττοντες αστέρες και πάει λέγοντας. Μέσα σ’ αυτό το πολεμικό και «καρναβαλικό» τοπίο, αποκλεισμένο σαν το Μεσολόγγι πορεύεται εδώ και χρόνια το Μ-Λ ΚΚΕ. Υπερασπιζόμαστε με νύχια και δόντια την αξιακή γραμμή μας «ούτε δεκάρα από το αστικό κράτος». Κάλλιο να σωπάσουμε δια παντός παρά να συμβιβαστούμε σ’ αυτό το θέμα, όπως κάνει ο ρεβιζιονισμός του ΚΚΕ ή με διάφορους τρόπους ο πολιτικός οππορτουνισμός του ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οφείλουμε να πούμε ότι το οικονομικό ζήτημα είναι πολιτικό ή καλύτερα κρύβει μια πολιτική αλήθεια. Ένα νερουλιασμένο πολιτικό πρόγραμμα εύκολα βρίσκει δικαιολογίες και άλλοθι για να ξεπέσει σε σπόνσορες και χορηγούς και να «πουλήσει την ψυχή του στον διάβολο».

Οι απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις αφυδάτωσαν οικονομικά το κόμμα μας που αναγκάζεται πάλι να καταφύγει στον εργαζόμενο λαό, τους φίλους, τα μέλη του.

Οι δυσκολίες στα οικονομικά ήταν αυτές που επέβαλαν στο κόμμα μας να περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των υποψηφίων του στους νομούς της χώρας. Τα παράβολα (150 € για κάθε υποψήφιο και 45€ για την κατάθεση κάθε υποψηφιότητας στους δικαστικούς επιμελητές) δημιουργούσαν ένα μεγάλο ποσό πολλών χιλιάδων ευρώ. Αν για τα αστικά κόμματα τα παράβολα και το κόστος της διαφημιστικής καμπάνιας είναι αμελητέα ποσά (αφού τα παίρνουν από τους φορολογούμενους), για το Μ-Λ ΚΚΕ, που πήρε μέρος και στις ευρωεκλογές, είναι δυσβάστακτο βάρος.

Γι’ αυτόν το λόγο οι υποψήφιοι μειώθηκαν στο ελάχιστο όριο, κάτι που ελπίζουμε να κατανοηθεί πλήρως από τους φίλους του κόμματος. Άλλωστε για μας σημασία έχουν οι πολιτικές ιδέες μας και όχι ο κατάλογος προσώπων.

Με τα συνθήματα «Λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους» και «να στηριζόμαστε στις δυνάμεις μας» απευθυνόμαστε σ’ αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν (τρεις βδομάδες) μέχρι τις εκλογές στους πολιτικούς φίλους και συμπαθούντες. Σ’ όλους αυτούς που θεωρούν ΧΡΗΣΙΜΗ και ΑΝΑΓΚΑΙΑ τη φωνή του Μ-Λ ΚΚΕ και τους καλούμε να στηρίξουν το κόμμα μας με σθένος και αποφασιστικότητα. Άλλωστε η πράξη «με το κουπόνι στο χέρι» δεν είναι λογιστική και αριθμητική. Είναι εξόχως πολιτική και αγωνιστική.

Η απεύθυνση για την οικονομική αυτοδυναμία και τη δυνατότητα εκλογικής εμφάνισης περιλαμβάνει ένα σύνολο πτυχών που πρέπει να αναπτύσσονται. Η εικόνα «με το κουπόνι στο χέρι» έχει ένα σωρό κρυμμένες πλευρές που ολοκληρώνουν το πρόσωπο του Μ-Λ ΚΚΕ.

Στον χρόνο που απομένει μέχρι τις 7 Ιουλίου επιχειρούμε μία ακόμα ομάδα εξετάσεων. Εκτός από τις πολιτικές μας προτάσεις πρέπει να αποδειχτεί ότι τους κομμουνιστές δεν τους καταβάλλει η οικονομική δυσκολία. Δεν θα μας λυγίσει το οικονομικό εμπόδιο.

Δεν θα απλώσουμε το χέρι σε κανέναν ισχυρό και δεν θα εκλιπαρήσουμε το αστικό κράτος για ελεημοσύνες.
Απευθυνόμαστε θαρρετά και περήφανα στους εργάτες και το λαό.

Ενισχύστε το Μ-Λ ΚΚΕ – Ενισχύστε τη φωνή της πραγματικής αριστεράς.