Δεν υπάρχουν πραγματικά λέξεις για να περιγράψουν το απόλυτο κυβερνητικό φιάσκο στο μέτωπο της πανδημίας και τις ολέθριες συνέπειες για έναν λαό που βιώνει τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής σε όλα τα επίπεδα. Και δεν υπάρχει ούτε μια κυβερνητική φράση των άριστων της ΝΔ που να μην έχει διαψευστεί από την ίδια την πραγματικότητα. Και αν συνεχίζουν αγέρωχοι να εμφανίζονται ως υπεύθυνοι και αλάνθαστοι και να καμώνονται τους προστάτες του λαού, αυτό το οφείλουν αποκλειστικά στα απολύτως ελεγχόμενα ΜΜΕ και στα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια τους.

Η χώρα στην οποία επιβλήθηκε ένα από τα πιο σκληρά σε μέτρα και διάρκεια lock down παγκοσμίως βρίσκεται χτυπημένη όσο λίγες από την πανδημία. Και αυτό συνιστά την πιο καθαρή απόδειξη της πλέον εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόστηκε στον πλανήτη. Γιατί εκτός από τα κρούσματα και τους νεκρούς της covid19, υπάρχουν και άλλα κρούσματα και νεκροί από άλλες νόσους για τις οποίες δεν λέει κανείς κουβέντα. Και κυρίως υπάρχουν τεράστιες επιπτώσεις από το διαρκή εγκλεισμό τού λαού και από το πολύμηνο λουκέτο σε ολόκληρους οικονομικούς κλάδους.

Ο ελληνικός λαός, ζώντας εδώ και ένα χρόνο με ασφυκτικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις, βιώνοντας μια ακραία αστυνομοκρατία, αυταρχισμό και καταστολή, μετράει μόνο θύματα και κάθε είδους απώλειες. Ξεχωριστή καταστροφική πολιτική επιλογή στην κυβερνητική λίστα υπήρξε σίγουρα αυτή που αφορά τα σχολεία και τη νέα γενιά. Αφού η ελληνική κυβέρνηση κατοχύρωσε την παγκόσμια πατέντα, κρατώντας κλειστά τα σχολεία για 6 σχεδόν μήνες, τώρα -και παρά τα γεγονός ότι τα περισσότερα παραμένουν κλειστά- σχεδιάζει το άνοιγμα του τουρισμού!

Η κατάσταση στο «θωρακισμένο» και «απόλυτα έτοιμο» ΕΣΥ του Κικίλια διαμορφώνεται κάθε μέρα και πιο τραγική, με διασωληνωμένους είτε από κορονοϊό είτε από άλλες ασθένειες να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ! Κάτι που σύμφωνα με τους πραγματικούς ειδικούς, που δεν έχουν βήμα στα ΜΜΕ, συνιστά έγκλημα. Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας βρίσκονται εδώ και πολλούς μήνες σε συνθήκες αφόρητης πίεσης και εξουθένωσης. Όλα αυτά συμβαίνουν στη χώρα που οι κυβερνώντες με κάθε ευκαιρία διαβεβαίωναν ότι δεν χρειάζονται περισσότερες ΜΕΘ και που εν μέσω πανδημίας περιέκοψαν κατά 572εκ. ευρώ τον προϋπολογισμό για το ΕΣΥ.

Τώρα, που τα κρούσματα ξεπερνούν τις 3500, οι διασωληνωμένοι τους 800 και οι νεκροί ανά ημέρα φτάνουν τους 80, σχεδιάζεται από την κυβέρνηση το άνοιγμα της κοινωνίας! Πρόκειται για την πιο καθαρή ομολογία από τους ίδιους τους εισηγητές του λοκντάουν της παταγώδους αποτυχίας και του αδιεξόδου στο οποίο οδήγησε η πολιτική τους. Το γεγονός ότι, μετά από έναν πολύμηνο εγκλεισμό και από ένα άθροισμα ακραίων απαγορεύσεων, η Ελλάδα οδηγήθηκε σε μια πανδημική έκρηξη, αποδεικνύει αυτό που από την αρχή όφειλε ο κάθε λογικός νους να καταλάβει. Οι πανδημίες δεν αντιμετωπίζονται με αστυνομοκρατία και απαγορεύσεις.

Αντιμετωπίζονται μόνο από άρτια εξοπλισμένα και στελεχωμένα ΕΣΥ, με επάρκεια σε γιατρούς, ΜΕΘ, ΜΑΦ και με μέτρα πρόληψης όπως τα τεστ, τίποτα από τα οποία δεν έκαναν.
Πρόκειται ακόμη για την κορύφωση των κυβερνητικών αντιφάσεων και παλινωδιών. Πέρσι στις 17/4/2020, όταν ο (εξαφανισμένος σήμερα) Τσιόδρας ανακοίνωνε 17 νέα κρούσματα, 71 διασωληνωμένους και 3 θανάτους, η κυβέρνηση ενόψει του Πάσχα επέβαλε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα! Ένα χρόνο μετά, με την κατάσταση πραγματικά εκτός ελέγχου, σχεδιάζει το άμεσο άνοιγμα του τουρισμού! Πρόκειται για κανονικό τραγέλαφο. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του Reuters (14/4), από την επόμενη εβδομάδα οι τουρίστες μπορούν να εισέρχονται ελεύθερα στη χώρα χωρίς να τίθενται σε καραντίνα. Απλά με την επίδειξη αρνητικού τεστ! Και όλα αυτά, ενώ ακόμα κρατούν κλειστά τα σχολεία και δεν επιτρέπουν τις μετακινήσεις στο εσωτερικό!

Την ίδια στιγμή το «σχέδιο ελευθερία» υποβάλλεται σε αλλεπάλληλες αναβολές. Εκτός από τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των προσυμφωνημένων και προαγορασμένων δόσεων, παρουσιάζονται όπως ήταν αναμενόμενο, διαρκώς προβλήματα σε ό,τι αφορά τις παρενέργειες των νέων εμβολίων. Το εμβόλιο της Astra Zeneca, που αποτελεί ναυαρχίδα της ΕΕ και της Δύσης στην παγκόσμια κούρσα των εμβολιασμών, βρίσκεται σε διαρκή αμφισβήτηση. Μια σειρά χωρών το έχουν απαγορεύσει για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, ενώ η Δανία αποφάσισε την καθολική απαγόρευση της χρήσης του. Την τελευταία εβδομάδα προστέθηκε η αναστολή κυκλοφοράς του εμβολίου της Johnson & Johnson στις ΗΠΑ. Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η ασφάλεια όπως και η αποτελεσματικότητα εμβολίων που παρασκευάστηκαν σε αυτές τις συνθήκες θα βρίσκεται σε συνεχή κρίση, κάτι που είναι λογικό να επηρεάζει και την εμπιστοσύνη το κόσμου. Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα εμβολιασμών, ειδικά στις χώρες της ΕΕ, δεν εξελίσσεται βάση του αρχικού σχεδιασμού, κάτι που σημαίνει ότι η επίτευξη της ανοσίας θα τραβήξει σε μάκρος.

Τελικά τα test είναι αναγκαία για τον έλεγχο της πανδημίας!

Μετά την κατάσταση που διαμορφώθηκε με τα εμβόλια, τα self test αναδεικνύονται σε νέο προπαγανδιστικό χαρτί της κυβέρνησης. Ατελείωτες τηλεοπτικές ώρες καταναλώνονται από «ειδικούς» και κυβερνητικά στελέχη για να εξηγήσουν τη μεγάλη σημασία των tests στον έλεγχο των ασυμπτωματικών και στον περιορισμό της πανδημίας. Αν παρακάμψει κανείς το γεγονός ότι πρόκειται για self test -τα οποία προάγουν για μια ακόμη φορά την ατομική ευθύνη και σίγουρα δεν μπορούν να δώσουν την καθαρή επιδημιολογική εικόνα που θα εξασφάλιζε η διενέργεια τεστ από τον ΕΟΔΥ- δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει με αυτή την αναγκαιότητα. Το πρόβλημα είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι κυβερνώντες είναι αυτοί που δεν συμφωνούσαν με αυτά που λένε σήμερα.

Για την ακρίβεια τα όσα λένε θα δημιουργούσαν οργή, αν τα ΜΜΕ δεν φρόντιζαν να εξαφανίσουν κάθε τι που θα βοηθούσε τη συλλογική μνήμη και την κρίση. Αυτοί οι ίδιοι και οι «ειδικοί» τους -ο Σωτήρης, ο Μαγιορκίνης και οι ομοίοι τους- είναι που αρνούνταν την τεράστια σημασία των μαζικών τεστ στον έλεγχο της πανδημίας. Που απέναντι στα αιτήματα των μαζικών φορέων και του κόσμου για μαζικά τεστ, απαντούσαν με αστεία επιχειρήματα του τύπου: «μπορεί να κάνεις τεστ και να βγει αρνητικό, και μετά να νοσήσεις και να συμπεριφέρεσαι ως αρνητικός διασπείροντας τον ιό…». Και κατέληγαν ότι το μοναδικό ασφαλές μέτρο είναι το «μένουμε σπίτι». Και έφτιαχναν και σποτάκια ταΐζοντας με εκατομμύρια τα ΜΜΕ για αυτές τις ανοησίες. Και οι μόνοι έλεγχοι που αφειδώς πραγματοποιούσαν ήταν οι αστυνομικοί. Και μετέτρεψαν το υπουργείο δημόσιας τάξης και τον Χρυσοχοΐδη σε ηγέτη της «υγειονομικής» πολιτικής.

Ναι, είναι εγκληματική ολιγωρία η καθυστέρηση της υιoθέτησης των μαζικών ελέγχων με τεστ, στην πρόληψη και τον έλεγχο της πανδημίας. Είναι ένα έγκλημα για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση και οι «ειδικοί» της και τώρα προσπαθούν να το φορτώσουν στους «αρνητές των τεστ». Στο νέο «εχθρό» που επιμελώς κατασκευάζουν. Είναι απόλυτη ανάγκη η διενέργεια μαζικών τεστ για τον έλεγχο τμημάτων του πληθυσμού και για αυτό πρέπει να γίνεται με την ευθύνη και το σχεδιασμό του ΕΟΔΥ και όχι με self test. Όπως έγινε λίγους μήνες μετά την εμφάνιση του κορονοϊού σε πολλές άλλες χώρες, που εδώ και καιρό έλεγξαν με αυτόν το τρόπο την πανδημία και για τις οποίες τηρείται σιγή ιχθύος από τα δυτικά και εγχώρια ΜΜΕ.

Ο λαός μόνο μπορεί να ανατρέψει αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα

Είναι βέβαιο ότι η έξοδος από το τούνελ δεν βρίσκεται στη συνέχιση της εφαρμογής αυτής της πολιτικής, παρά μόνο στους αγώνες για την ανατροπή της. Η έναρξη της τουριστικής περιόδου, σε συνθήκες έξαρσης της πανδημίας, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε μέτρου προστασίας και τη διάλυση του ΕΣΥ προμηνύουν ένα δυσοίωνο μέλλον. Ένα μέλλον που, εκτός από το υγειονομικό πρόβλημα, αναμένεται να αποκτήσει μελανά χρώματα και από τις εξελίξεις στην εργασία και την οικονομία.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ειδικοί ήδη κάνουν λόγο για το τέταρτο κύμα της πανδημίας τον Οκτώβριο, αμέσως μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου. Στην πραγματικότητα, με αυτά τα δεδομένα, όσο και αν βοηθήσει το καλοκαίρι ο καιρός στην υποχώρηση της πανδημίας, όσο αυτή η πολιτική θα συνεχίζεται, μιλάμε για μια υγειονομική κατάσταση που θα είναι σταθερά εκτός ελέγχου. Φρένο σε όλα αυτά και ακόμα περισσότερο αλλαγή πορείας και ελπίδα μπορούν να φέρουν μόνο οι λαϊκοί αγώνες. Οι καιροί απαιτούν ακλόνητη πίστη σε αυτούς.