Ο συνήγορος υπεράσπισης και αδελφός του Μιχαλολιάκου, Παναγιώτης Μιχαλόλιας, έκανε δήλωση εμπιστοσύνης στο δικαστήριο, σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις Λαγού, Μίχου και Ηλιόπουλου. Επίσης κόπτεται να “τελειώσει το συντοµότερο αυτή η διαδικασία. Γίνονται κατ’ επανάληψη αναφορές, ότι καθυστερεί η διαδικασία. Θέλω να δηλώσω, καµία παρέµβαση δική µας δεν έχει συµβεί που να καθυστερεί την διαδικασία”. Βέβαια η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική αφού η υπεράσπιση των ναζιστών έχει προσκομίσει καταλόγους με χιλιάδες ερωτήσεις που έχουν υποβάλει στο κοινοβούλιο -πολλές από τις οποίες επαναλαμβανόμενες- προκαλώντας και την αντίδραση της Προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη. Από την ανάγνωση των εγγράφων που προσκόμισε η υπεράσπιση του Λαγού, προέκυψε ο ηγετικός ρόλος που παίζει σαν κεντρικό κοινοβουλευτικό στέλεχος και τοποτηρητής όλων των οργανώσεων, αφού όπως είπε σε δήλωσή του, που ο ίδιος προσκόμισε: «Όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι βουλευτές επικρατείας». Σε κάποια κομμάτια μάλιστα της διαδικασίας, οι δικηγόροι του Λαγού δεν ήταν καν παρόντες!

Εξάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στον Ιωάννη Κοσμογιάννη, που το Νοέμβρη του 2013 είχε σπάσει την τζαμαρία στο στέκι της δημοτικής κίνησης Μ.ΑΡΙ.Δ.Α στη Δάφνη και είχε αναγράψει ναζιστικά σύμβολα της Χ.Α. Η ερευνά που έγινε σπίτι του με παρουσία εισαγγελέα είχε αποκαλύψει χρυσαυγίτικα και χιτλερικά έντυπα και σύμβολα και είχε γίνει δίωξη για απρόκλητες διακεκριμένες φθορές και οπλοκατοχή. Την επίθεση είχε καταδικάσει και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δάφνης-Υμηττού με 2 ομόφωνα ψηφίσματα.

Την περίοδο αυτή πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες κινήσεις από ακροδεξιούς και φασιστικούς κύκλους στα σχολεία. Άλλοτε με «εθνικιστικές καταλήψεις» και εθνικιστικά μαθητικά συλλαλητήρια που επιχειρούν να υποκινήσουν για το «Μακεδονικό ζήτημα» και άλλοτε με επιθέσεις εναντίον εκπαιδευτικών από «γονείς» με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας, προκαλώντας τις εύλογες καταγγελίες εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.