«..Αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών».
Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης

Αν με τη λέξη ψεκασμένοι στιγματίζονται αυτοί που κινούνται στο φάσμα της μεταφυσικής και της συνωμοσιολογίας, αν αποδίδεται σε αυτούς που αρνούνται την επιστημονική αλήθεια και τη λογική, τότε δικαίως, ανάμεσα σε όσους διαγκωνίζονται, αυτόν τον τίτλο κερδίζουν οι κυβερνώντες της ΝΔ.

Η προκλητική ανοησία του υπουργού επικρατείας της ΝΔ, που δικαίως προκάλεσε οργή, δεν ήταν ούτε η μοναδική, ούτε η πρώτη τέτοιου περιεχομένου δήλωση. Η πλέον ψεκασμένη θεωρία που ακούστηκε σε καιρό πανδημίας υφαίνεται καιρό τώρα από το επιτελικό κράτος της ΝΔ, από τους «ειδικούς» τους και τους αυλοκόλακες των ΜΜΕ τους.

Είχε προηγηθεί πολύ νωρίς (από τα τέλη Οκτώβρη) ο γνωστός «επιστημονικός συνεργάτης» του MEGA Θ. Βασιλακόπουλος. Με το βαρύ τίτλο του καθηγητή Πνευμονολογίας-Εντατικής θεραπείας, σταθερά σε ρόλο κυβερνητικού λαγού, δήλωνε ευθαρσώς στο MEGA ότι «δεν είναι το θέμα οι ΜΕΘ… το θέμα είναι να επικρατήσει ο φόβος»! Εκπληκτικό! Ένας καθηγητής ιατρικής όχι μόνο να αρνείται την ανάγκη για ΜΕΘ, αλλά να επικαλείται και την ανάγκη επικράτησης του φόβου στην κοινωνία!

Πολύ πριν ξεκινήσει το 2ο lockdown, διαβλέποντας το εγκληματικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγούσε αυτή η πολιτική, η κυβέρνηση είχε αρχίσει να στήνει το νέο προπαγανδιστικό οχυρό της. Αφού κατάλαβαν ότι η απάτη (λέγεται και συνωμοσία) περί ενίσχυσης του ΕΣΥ, των προσλήψεων και των νέων ΜΕΘ, -που έστηναν όλο το προηγούμενο διάστημα- θα αποκαλυπτόταν από την πραγματικότητα, άρχισαν να προετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα ακόμη πιο ψεκασμένη συνωμοσία.

Δεν χρειάζονται ΜΕΘ! Το έναυσμα δόθηκε. Οι «ειδικοί», ο ένας μετά τον άλλον, το έκαναν πόρισμα. Οι παπαγάλοι των ΜΜΕ το παρουσίασαν ως απαράβατη λογική αλήθεια. Για να ακολουθήσει ο Κικίλιας με σαφώς πιο προσεχτικές διατυπώσεις. «Δεν θα έφταναν όσες και να είχαμε», είπε ο υπουργός Υγείας ενός συστήματος που με 300 διασωληνωμένους από covid, όπως ο ίδιος μας ενημέρωνε, έφτανε στα όριά του. Ο υπουργός Υγείας ενός ΕΣΥ, που με βάση το οργανόγραμμά του, ακόμη και μετά από τη δεκαετή εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών διάλυσης των δημόσιων νοσοκομείων, θα έπρεπε να αριθμεί 3500 ΜΕΘ. Ο υπουργός Υγείας ενός ΕΣΥ, του οποίου εννέα μήνες τώρα διατυμπανίζει την ενίσχυση, αντλώντας κλίνες, προσωπικό και κλινικές από τις ήδη υπάρχουσες. Τις μετονομάζει σε κλινικές covid-19 και παρουσιάζει αυτό το εγκληματικό παιχνίδι συνωμοσίας ως ενίσχυση του ΕΣΥ!

Επιστέγασμα όλων αυτών οι δηλώσεις του Γεραπετρίτη. Αν δεν ήταν τόσο εγκληματικές οι ψεκασμένες θεωρίες τους, θα ήταν για γέλια. Αλλά είναι εγκληματική ανοησία σε μία περίοδο που σύμφωνα πάντα με το κυβερνητικό αφήγημα όλα κρίνονται από τον αριθμό των διασωληνωμένων, να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν είναι κρίσιμο ζήτημα το αν οι ΜΕΘ είναι 500 ή 5000! Και μάλιστα να λέει ότι πολλές ΜΕΘ σημαίνουν πολλούς θανάτους! Αντίστοιχη μαθηματική προσέγγιση, έκανε και ο «ειδικός» της επιτροπής του ΕΟΔΥ Μαγιορκίνης! Όπου με κάτι ακατάληπτα ελληνικά, προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί οι πολυπληθείς σχολικές τάξεις είναι εξίσου ασφαλείς με τα ολιγομελή τμήματα! Και αυτό το έκανε ο «διδάκτορας» με μαθηματικές πράξεις, σχεδιάζοντας εικονικές σχολικές αίθουσες στον υπο­λογιστή του! Τελικά, αφού ορκίζονταν ότι στο σχολικό περιβάλλον δεν μεταδίδεται ο ιός, μαζί με τους άλλους «ειδικούς» έβαλαν λουκέτο στα σχολεία της χώρας. Ένα ακόμη έγκλημα των ψεκασμένων σε βάρος της νέας γενιάς, σε μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο που, πριν καν μπει ο χειμώνας, έκλεισαν τα σχολεία της. Για όλα αυτά βέβαια, ούτε μια ερώτηση, ούτε ένα ψήγμα κριτικής από τα ενεργούμενα των ΜΜΕ, που παρουσιάζονται με τον τίτλο του δημοσιογράφου.

Βρίθει από αρνητές και ψεκασμένους η επιτροπή των ειδικών του ΕΟΔΥ. Από την ψεκασμένη Γιαμαρέλου που έλεγε ότι δεν μεταδίδεται ο ιός από το ίδιο κουταλάκι, μέχρι τον συνωμοσιολόγο Μαγιορκίνη. Αυτοί είναι οι περίφημοι «ειδικοί» τους. Αυτοί δίνουν τα αναγκαία καθημερινά άλλοθι στους «υπεύθυνους τιμωρούς» της ΝΔ για να λοιδορούν, να επιβάλλουν απαγορεύσεις, χουντικούς νόμους και πρόστιμα σε έναν ολόκληρο λαό. Τα «επιστημονικά πορίσματα» των ειδικών είναι πάντα αυτά που απαλλάσσουν το Μητσοτάκη και τη ΝΔ από κάθε ευθύνη. Ακόμη και αν χρειάζεται γι’ αυτό να διακηρύξουν οι «εντατικολόγοι» ότι δεν χρειάζονται ΜΕΘ.

Όλοι αυτοί παρουσιάζουν ως «αρνητή του ιού», όποιον κατακρίνει την πολιτική τους. Αυτοί που προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι οι πανδημίες δεν αντιμετωπίζονται με ισχυρά Δημόσια Συστήματα Υγείας, αλλά με αστυνομοκρατία, απαγορεύσεις, πρόστιμα και χουντονόμους. Όμως επειδή αυτή η πολιτική αποτελεί μια πραγματική συνωμοσία, το εγκληματικό αδιέξοδο των lock down και των απα­γο­ρεύσεων, που επιβάλλουν αφειδώς στην Ελ­λάδα και άλλες χώρες της ΕΕ, αποτελεί την πιο καθαρή απόδειξη για αυτό. Οι αρνητές των ΜΕΘ, της ενίσχυσης του ΕΣΥ και των πραγματικών μέτρων προστασίας (σε σχολεία, ΜΜΜ κλπ) αποδεικνύονται οι πιο επικίνδυνοι συνωμοσιολόγοι.

Οι «άριστοι» κυβερνητικοί, οι ημέτεροι «ειδικοί» και οι καλοταϊσμένοι παπαγάλοι τους είναι οι μόνοι από τους οποίους πραγματικά κινδυνεύουμε.