Αναβολή για τις 16 Σεπτεμβρίου του 2022 πήρε η δίκη των 62 αγωνιστών που δικάζονται για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις την 6η Δεκέμβρη 2020. Το δικαστήριο προχώρησε στην απόφαση αυτή μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης που επικαλέστηκαν κώλυμα για ορισμένους από τους κατηγορούμενους. Ανεξάρτητα, βέβαια, από αυτό, η τόσο μακρινή αναβολή της δίκης αποτελεί απόφαση που δημιουργεί ένα καθεστώς άτυπης «ομηρίας» για 62 ανθρώπους, οι οποίοι θα πρέπει για τουλάχιστον 9 μήνες να αντιμετωπίζονται ως υπόδικοι, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.
Χαρακτηριστικό της δίκης είναι ότι, ενώ οι 62 αγωνιστές κατηγορούνται για «διάδοση μολυσματικής νόσου» κατά τις περσινές απόπειρες συγκεντρώσεων για την 12η επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στοιβάχτηκαν σε μία ιδιαίτερα μικρή αίθουσα για τη δίκη.

Πρόκειται για μία κραυγαλέα αντίφαση που εκθέτει το -ούτως ή άλλως- έωλο κατηγορητήριο και ως τέτοια καταγγέλθηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης, με την ταυτόχρονη διατύπωση του αιτήματος για διεξαγωγή της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε τόσο στην κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια την ημέρα της δίκης (29/11), όσο και σε συγκέντρωση που καλέστηκε από δημοτικά σχήματα και παρατάξεις στην πλατεία Καλογήρων στη Δάφνη, το Σάββατο 27/11 μέσω της Αριστερής Πρωτοβουλίας Ηλιούπολης. Ο αγώνας ενάντια στις άδικες και εκδικητικές δικαστικές διώξεις των 62 αγωνιστών αποτελεί κομμάτι τού ευρύτερου αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας. Μέσα από το μαζικό κίνημα, τα συνδικάτα και τους συλλόγους, ο αγώνας αυτός πρέπει να δυναμώσει και να ενισχυθεί.