Εργολαβικός εργαζόμενος, πατέρας ενός 13χρονου κοριτσιού, έχασε τη ζωή του πριν από λίγες μέρες πέφτοντας από τον 8ο όροφο του ξενοδοχείου ενώ εκτελούσε τεχνικές εργασίες. Ακόμα ένας εργάτης δεν θα γυρίσει σπίτι του, μεγαλώνοντας τη λίστα των εργατικών «ατυχημάτων» που στην πραγματικότητα είναι εργοδοτικές δολοφονίες. Είναι τέτοιες, γιατί προκαλούνται από την απουσία μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους, από τα εξαντλητικά ωράρια, από τη στυγνή, ακόμα μία φορά, εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.
Το περίφημο «Μακεδονία Παλάς», το ξενοδοχείο των πλουσίων, αποδεικνύεται τελικά μια εργασιακή κόλαση για τους εργαζόμενους. Αποδεικνύεται και αυτό το καλοκαίρι, ότι η «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού θα λειτουργήσει και θα φέρει τεράστια κέρδη για το κεφάλαιο μόνο με την εκμετάλλευση των εργαζομένων, ακόμα και με τον θάνατό τους.

Προκλητική είναι η αποσιώπηση του γεγονότος από κεντρικά και τοπικά ΜΜΕ. Αυτά είναι λαλίστατα όταν πρόκειται για τη χείριστη ατάκα, για το lifestyle, για το πού έφαγε και πού πήγε ο κάθε αστός και το κάθε μέλος αστικού κόμματος. Όταν πρόκειται για μια τέτοια εργοδοτική δολοφονία, όταν πεθαίνουν αυτοί που φτιάχνουν αυτόν τον τόπο, τότε σιωπή.

Οι εργάτες και οι εργαζόμενοι έχουν να επιλέξουν μόνο τον δρόμο της αντίστασης και του αγώνα απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου. Για να παρθούν μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, για να μη δουλεύουν εξαντλητικά ωράρια, για να δουλεύουν και να ζουν αξιοπρεπώς. Γι’ αυτό πρέπει να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων και την κατάργηση του ν. Γεωργιάδη, των ατέλειωτων ωραρίων και της εκμετάλλευσης, γιατί αυτό το νομοθετικό πλαίσιο λύνει τα χέρια των ολιγαρχών.