Για την επαναπρόσληψη απολυμένου…

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία WIND.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων της, εργαζόμενος στο τμήμα δικτύου απολύθηκε γιατί συμμετείχε στις δύο τελευταίες πανελλαδικές 24ώρες γενικές απεργίες. Ο εργαζόμενος δεν υπέγραψε την απόλυσή του και κάλεσε το σωματείο ώστε να σταθεί στο πλευρό του. Ούτε στον εργαζόμενο ούτε στο σωματείο δόθηκε εξήγηση για το λόγο απόλυσης.

Η απάντηση του σωματείου των εργαζομένων ήταν να προχωρήσει σε δύο 24ωρες απεργίες, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη του εργαζόμενου. Παράλληλα στις 12.11 προχώρησε σε διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της διοίκησης.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το σωματείο της WIND με μαζικές κινητοποιήσεις προσπαθεί να πετύχει δικαίωση των συναδέλφων τους. Τις δύο προηγούμενες το κατάφερε. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Η επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας δεν είναι ατομική του υπόθεση αλλά συλλογική, θα είναι κέρδος για τους εργαζόμενους σε όλη την επιχείρηση, σε όλο τον κλάδο, σε όλη την χώρα. Θα είναι ένα μάθημα πως η εργοδοσία δεν είναι ανίκητη. Πως οι εργαζόμενοι όταν οργανώνονται και το πιστεύουν τότε ΜΠΟΡΟΥΝ! Ο ΜΜ δεν υπέγραψε την απόλυσή του αλλά κάλεσε το σωματείο. Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι!»

Για τη απόλυση έγινε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και ορίστηκε τριμερής για τη Δευτέρα 18/11.

Η συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων αποφάσισε την πραγματοποίηση και τρίτης 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 18/11 και συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας.