Διακομιδές ακόμη και για γαστρεντερίτιδες γίνονται εδώ και δύο εβδομάδες από το νοσοκομείο της Ικαρίας. Τέτοιο ήταν ένα από τα τελευταία περιστατικά που διακομίστηκε. Στην πραγματικότητα εδώ και δύο εβδομάδες το Νοσοκομείο της Ικαρίας έχει καταρρεύσει, αφού είναι σε θέση να πραγματοποιεί ελάχιστες ιατρικές πράξεις και αυτές πάντα με την ευθύνη των ασθενών!

Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα η ασθενής, που είχε απόλυτη ανάγκη προγραμματισμένης θεραπείας που πραγματοποιούσε στο νοσοκομείο, αναγκάστηκε να υπογράψει χαρτί με βάση το οποίο φαίνεται να «επιμένει» η ίδια στην ανάληψη της ευθύνης. Όπως αναφέρεται στο σχετικό έντυπο «Η ασθενής ενημερώθηκε για την απουσία παθολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο και αφού ενημερώθηκε για τις πιθανές επιπλοκές, επιμένει να της χορηγηθεί το φάρμακο παρά την έλλειψη ειδικότητας ευθύνης παθολόγου – αιματολόγου»

Το νοσοκομείο μετά και την εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας και των αναστολών δεν διαθέτει βασικές ειδικότητες, με αποτέλεσμα να έχει μπει «λουκέτο» στις περισσότερες κλινικές. Αποτελεί τραγέλαφο το γεγονός ότι νοσοκομείο που δεν έχει ούτε έναν παθολόγο, εξακολουθεί να παρουσιάζεται ως Νοισοκομείο Αναφοράς covid! Και να διαθέτει και σχετική κλινική! Τα επείγοντα, κατά παράβαση κάθε κανονισμού, καλύπτονται με αγροτικούς, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε για το πιο απλό αλλά ίσως κρίσιμο, για την ανθρώπινη ζωή, χειρουργείο.

Από την 1η Σεπτέμβρη αυτό που επί της ουσίας κάνει το Νοσοκομείο είναι να υπογράφει διακομιδές αδυνατώντας να αναλάβει την ευθύνη της όποιας νοσηλείας. Κραυγαλέο τέτοιο περιστατικό αποτελεί η διακομιδή ασθενή με συμπτώματα και τελική διάγνωση… γαστρεντερίτιδας. Η ζωή στο νησί που λίγους μήνες πριν έστηνε φιέστες ο Μητσοτάκης έχει γίνει υπερβολικά δύσκολη. Ο καθένας με το παραμικρό σύμπτωμα μπορεί να βρεθεί στο ελικόπτερο και οι συγγενείς του να μπουν σε αχρείαστα έξοδα και ταλαιπωρία.

Για τους φωστήρες του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και τους οπαδούς των αντιδραστικών μυθευμάτων της «δημόσιας σπατάλης» όταν τα χρήματα κατευθύνονται προς το λαό, αξίζει να σημειωθεί ότι οι διακομιδές κυμαίνονται από 5000 έως 10000 ευρώ. Κάτι που δεν φαίνεται να αγγίζει αυτούς που «προστατεύουν το λαό» από το κόστος των τεστ των ανεμβολίαστων. Που από χτες τους απαγορεύεται η πρόσβαση στις δημόσιες δομές για τεστ… εν μέσω πανδημίας!

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι όχημα αντιδραστικών εξελίξεων. Τρανή απόδειξη αποτελεί η κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο Νοσοκομείο Ικαρίας. Ο πάγιος πόθος, για συγχώνευση και υποβάθμισή του σε κέντρο υγείας, μετά και τις αναστολές των 23 υγειονομικών, παίρνει σάρκα και οστά.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου μπροστά στην κατακραυγή που δημιουργήθηκε εν όψει της εφαρμογής της υποχρεωτικότητας και των αναστολών παραιτήθηκε. Χρειάστηκε ο διοικητής Σάμου να έρθει για να υπογράψει ο ίδιος τις αναστολές με τη δέσμευση της άμεσης αντικατάστασης. Δεν υπήρξε ούτε μία! Παρά όλα αυτά έκανε τη δουλειά του και αποχώρησε, αφήνοντας τους ικαριώτες στο έλεος του καιρού, αφού για το Ανατολικό Αιγαίο αποτελεί προϋπόθεση κάθε διακομιδής.

Όσο και αν επιχειρούν διοικητές και κυβερνητικά στελέχη να χρεώσουν τη σημερινή κατάσταση στους ίδιους τους υγειονομικούς, όσο και αν κουνούν το δάχτυλο στο λαό με το ιδεολόγημα της «ατομικής ευθύνης», για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, για τα εγκληματικά αποτελέσματα της πολιτικής τους, έχουν την αποκλειστική ευθύνη.

Όλοι οι τοπικοί φορείς (σωματεία, σύλλογοι κλπ) και η ίδια η δημοτική αρχή έχουν ταχθεί με αποφάσεις ενάντια στην υποχρεωτικότητα και απαιτούν την άμεση ανάκληση των αναστολών και την στελέχωση και ενίσχυση του Νοσοκομείου και των δημόσιων δομών υγείας του νησιού.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, που υπήρξε πάντα μπροστάρης στον αγώνα για την υπεράσπισή του, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στην υποχρεωτικότητα και τις αναστολές, για την πλήρη στελέχωσή του, πλαισιωμένος από την Επιτροπή Αγώνα και Αλληλεγγύης. Τις αμέσως επόμενες μέρες με νέα γενική συνέλευση του ΣΕΝΙ και συνεδρίαση της επιτροπής θα καθοριστεί το πρόγραμμα δράσης.

Κόντρα στην βρόμικη προπαγάνδα τους, στις πιέσεις και τους εκβιασμούς,
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ