Σε πολύ σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής τέσσερις εργαζόμενοι, που τραυματίστηκαν από φωτιά το βράδυ της Παρασκευής 31/01/2020, στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil στην Κόρινθο.

Το σοβαρό ατύχημα συνέβη στο βοηθητικό ιατρείο της μονάδας παραγωγής βενζίνης υπ’ αριθμόν 3.700 και θύματα είναι ένας νοσοκόμος 37 ετών και τρεις εργάτες, 55, 38 και 41 ετών.

Οι τραυματίες εργαζόμενοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας και στο Γενικό Κρατικό Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς». Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου.

Την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στα διυλιστήρια της Motor Oil αλλά και γενικότερα στους χώρους δουλειάς καταγγέλλουν συνδικάτα και φορείς.

Γίνεται φανερό πως μόνο ο οργανωμένος και αγωνιστικός συνδικαλισμός στους χώρους δουλειάς μπορεί να περιορίσει την εντατικοποίηση της εργασίας και την εργοδοτική τρομοκρατία, μπορεί να επιβάλει την ύπαρξη μέτρων υγείας και ασφάλειας ώστε να εξαλειφθούν εντελώς όλοι αυτοί οι παράγοντες που προκαλούν τα εργατικά ατυχήματα.

Κανένας αρμόδιος μηχανισμός του κράτους δε θα κινηθεί να ελέγξει τους εργοδότες αν εφαρμόζουν ή όχι τη νομοθεσία, αν οι ίδιοι οι εργάτες οργανωμένα, αγωνιστικά και αποφασιστικά δεν το επιβάλουν.