Στο τέλος του Νοέμβρη, 28 – 30 Νοεμβρίου, αποφάσισε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών να κάνει τις εκλογές του.

Την Κυριακή 7 Νοέμβρη ήταν η εκλογοαπολογιστική του συνέλευση. Η δεύτερη συνέλευση μέσα σε δύο χρόνια. Γεγονός που δείχνει σε τι αρνητικό δρόμο οδήγησε το σωματείο η ηγεσία του παρά το ότι καυχιέται για τις μαζικές λειτουργίες του.

Η συνέλευση έγινε σε ανοιχτό χώρο στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Τα μέλη του σωματείου που ήθελαν να παραβρεθούν αντιμετώπισαν μια σειρά προβλήματα. Από την πύλη που άνοιγε και έκλεινε, τις ατελείωτες ουρές για να πάρει κανείς τα διαπιστευτήριά του και να ψηφίσει για εφορευτική, έως την κακή ακουστική που έκανε την παρακολούθηση της συνέλευσης εξαιρετικά δύσκολη. Η συνέλευση αυτή ήταν μια διεκπεραίωση παρά μια ουσιαστική διαδικασία απολογισμού των τελευταίων χρόνων.

Στη συνέλευση ανακοίνωσαν συνδυασμοί τις προθέσεις τους να κατέβουν στις εκλογές και από τις διακηρύξεις καταλαβαίνουμε ότι στο σωματείο το επόμενο διάστημα θα συμβούν ανακατατάξεις.

Η ΕΡΓΑΣ έκανε παρέμβαση στη συνέλευση, μοιράζοντας την προκήρυξή της και ασκώντας κριτική στους χειρισμούς του ΔΣ για τα προηγούμενα χρόνια. Ανάμεσα στα άλλα, για την έλλειψη ζωντανών διαδικασιών όλο το προηγούμενο διάστημα, για την στάση παραίτησης που έχει κρατήσει όλο το προηγούμενο διάστημα στο θέμα της υπογραφής ΣΣΕ. Και έβαλε επιτακτικά το ζήτημα των ψηφιακών και εξ αποστάσεως διαδικασιών, ζητώντας και από τις άλλες παρατάξεις να τοποθετηθούν επί του ζητήματος.

Δήλωσε την πρόθεσή της να κατέβει στις εκλογές του σωματείου, και κάλεσε τους εργαζομένους στον κλάδο να τη στηρίξουν.

Παραθέτουμε απόσπασμα από την προκήρυξη που μοιράστηκε: «Το σωματείο μας δεν κατάφερε να σπάσει το κλίμα που επικράτησε το προηγούμενο διάστημα. Αντί να κινηθεί σε μια κατεύθυνση συσπείρωσης και ενεργοποίησης των μελών του, συνέχισε στη λογική των συμβολικών παραστάσεων διαμαρτυρίας. …Στη λογική της ηττοπάθειας και του ξεπουλήματος των αγώνων ήταν και η ακύρωση της προκηρυγμένης απεργίας στις 3 Ιουνίου και από το σωματείο μας, που με ευθύνη των δυνάμεων του ΔΣ σύρθηκε και αυτό πίσω από την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ. Απεργία που είχε κηρυχτεί, είχε προπαγανδιστεί και είχε δουλευτεί στους χώρους εργασίας. Η αναβολή της 2 μέρες πριν από την πραγματοποίησή της μόνο σύγχυση και απογοήτευση προκάλεσε στον εργαζόμενο κόσμο και τον άφησε έκθετο απέναντι στην εργοδοσία.

Με την ίδια λογική και κάτω από την ευθυγράμμιση με την κυβερνητική προπαγάνδα, εδώ και δυο χρόνια τώρα το σωματείο έχει επί της ουσίας αδρανοποιήσει τις λειτουργίες του. Μιας και σε όλο αυτό το διάστημα, έκανε μία γενική συνέλευση.

Ταυτόχρονα χρόνια τώρα ακούμε για την ανάγκη της ΣΣΕ και χρόνια τώρα είναι συζήτηση που μένει στο επίπεδο των προεκλογικών διακηρύξεων. Γιατί με ευθύνη των μελών του ΔΣ αυτό δεν μπαίνει ως βασική προτεραιότητα της δουλειάς του σωματείου.

Το σωματείο μας πρέπει να κινηθεί στο δρόμο του μαζικού πανεργατικού αγώνα για την συνολική ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης».