Με στάση εργασίας και συγκέντρωση μπροστά απ’ το Δημαρχείο τιμήθηκε η μέρα δράσης των εργαζομένων. Τη συγκέντρωση άνοιξε η πρόεδρος του σωματείου Θ. Καραγιαννίδου που παρουσίασε τις θέσεις του σωματείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τόσο στο δήμο όσο και γενικότερα.

Στη συνέχεια χαιρέτησαν την εκδήλωση φορείς και σωματεία της πόλης, όπως ο σύλλογος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παπαμαύρος, οι επαγγελματοβιοτέχνες της πόλης και ο σύλλογος γυναικών της πόλης. Ακολούθως τη συγκέντρωση χαιρέτησαν οι εκπρόσωποι των δημοτικών κινήσεων που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση: η Αναστασία Τσατσούλη από τη Λαϊκή Συσπείρωση, η εκπρόσωπος της Μαχόμενης Ηλιούπολης και ο Γιώργος Σόφης από την Αριστερή Πρωτοβουλία.

Στην τοποθέτησή του ο σ. Σόφης ανάφερε τα εξής. Πρώτον, το ιδεολόγημα της ατομικής ευθύνης είναι η οργανωμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να μετακυλήσει τις εγκληματικές της ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας και όχι μόνο. Δεύτερον, επιτακτικό είναι το καθήκον για την υπεράσπιση της Δημόσιας- Δωρεάν Υγείας για όλο το λαό, καθώς και των εργασιακών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους στο Δήμο. Τρίτον, η ανατροπή του κλίματος εκφοβισμού που επιχειρείται να επιβληθεί στους εργαζόμενους έτσι ώστε να σαρώσουν ό,τι δικαίωμα υπάρχει ακόμα στη ζωή τους.

Διαπαραταξιακή επιτροπή
στο Δήμο Ηλιούπολης

Συνεδρίασε την Τρίτη 5/5 στο δημαρχείο η διαπαραταξιακή επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Στη συνεδρίαση η δημοτική αρχή παρουσίασε τις θέσεις της σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων της πόλης μετά από απόφαση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε, ο δήμαρχος δήλωσε την αντίθεσή του στο άνοιγμα των σχολείων, κάτι που εξέφρασε και στην υπουργό παιδείας κατά τη σχετική τηλεδιάσκεψη, ενώ -όπως ανέφερε- δόθηκε η εντολή να σταματήσουν οι απολυμάνσεις των σχολικών χώρων και δόθηκαν μόλις 81(!) μπουκαλάκια με αντισηπτικό για όλα τα σχολεία του Δήμου!

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο εκπρόσωπος της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Γιώργος Σόφης ανέφερε τα εξής. Αρχικά δήλωσε την αντίθεση του με το σχήμα της διαπαραταξιακής επιτροπής που αντικειμενικά υποκαθιστά το δημοτικό συμβούλιο. Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία ή όχι των σχολείων δήλωσε ότι αυτό το ζήτημα είναι ζήτημα πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης και όχι των Δήμων. Αυτό που θα πρέπει να απαιτηθεί χωρίς καμία υποχώρηση είναι η εξασφάλιση ΟΛΩΝ των αναγκαίων όρων για την ασφαλή παρουσία των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία την επόμενη περίοδο.