Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου η συνέλευση του σωματείου μισθωτών τεχνικών. Μια συνέλευση πολυπληθής που την παρακολούθησαν περίπου 400 συνάδελφοι.

Το σωματείο απασχόλησαν τρία βασικά θέματα: ο λεγόμενος αναπτυξιακός νόμος και ειδικότερα οι επιπτώσεις που έχουν οι αντεργατικές διατάξεις και στον κλάδο των μισθωτών τεχνικών και συνολικά στους εργαζόμενους. Το νέο αντιασφαλιστικό σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Το βασικότερο όμως ζήτημα ήταν η προσπάθεια που χρειάζεται να καταβάλει το σωματείο για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Στην διάρκεια της συνέλευσης έγιναν τοποθετήσεις των παρατάξεων στα παραπάνω ζητήματα.

Σημείο αντιπαράθεσης στη συνέλευση υπήρξε η παραποίηση που κάνει το ΠΑΜΕ σε απόφαση συνέλευσης του σωματείου, εντάσσοντας αυθαίρετα το σωματείο μισθωτών τεχνικών στις ξεχωριστές κινητοποίησες που κάνει το ΠΑΜΕ.

Η ΕΡΓΑΣ, αφού αναφέρθηκε στη σημασία της μαζικής αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική, εστίασε την τοποθέτησή της σε τρία θέματα: Ζήτησε το σωματείο να διαμορφώσει και να αποφασίσει συγκεκριμένες μορφές δράσης για την διεκδίκηση ΣΣΕ, σημειώνοντας ότι προτάσεις τύπου: «να συνταχθούμε με τα ταξικά σωματεία του κλάδου, τα σωματεία του ΠΑΜΕ» σε καμία περίπτωση δεν απαντούν στο πρόβλημα και δεν προχωρούν τη δουλειά του σωματείου. Κατάθεσε τη γνώμη της για το πώς πρέπει να εργαστούμε σε κάθε χώρο δουλειάς, ώστε να ενεργοποιήσουμε τους συναδέλφους. Γιατί όσο περισσότερο ξεφύγουν από την αδράνεια που τους επιβάλλουν οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις, τόσο πιο γρήγορα θα υψωθεί φράγμα στην εξελισσόμενη νέα αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης της Δεξιάς. Τέλος, μίλησε για το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, όπου έβαλε το ζήτημα της μαζικής πολιτικής καταγγελίας για να παρθεί πίσω η σχετική νομοθετική εφαρμογή του για τα σωματεία και τις πολιτικές οργανώσεις.

Στο τέλος της συνέλευσης η ΕΡΓΑΣ κατέθεσε ψήφισμα για να αποσυρθεί τώρα η υπουργική απόφαση για το «Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων». Το ψήφισμα όμως δεν τέθηκε από το Προεδρείο για ψήφιση στη συνέλευση, αλλά το ΔΣ δεσμεύτηκε να το δει στην επόμενη συνεδρίασή του.

Η συνέλευση έληξε, με το γνωστό δυστυχώς αρνητικό τρόπο, της ψηφοφορίας πάνω σε συνολικά πολιτικοσυνδικαλιστικά «πλαίσια» παρατάξεων και όχι της ψήφισης συγκεκριμένων αιτημάτων και μορφών πάλης, που συμβάλλει στην ευρύτερη και αποτελεσματικότερη συσπείρωση των εργαζόμενων γύρω από διεκδικήσεις τους.