Κινητοποίηση εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς

Με κινητοποίηση, που πραγματοποίησαν στις 4 Φεβρουαρίου, απάντησαν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, στους σχεδιασμούς που αφορούν σε αποσχίσεις τμημάτων και μαζικές απολύσεις εργαζομένων που μεθοδεύονται πλέον ανοικτά.

Οι 1.200 εργαζόμενοι, πανελλαδικά, του τμήματος των «κόκκινων» δανείων (RBU) της Τράπεζας, το τελευταίο διάστημα γίνονται καθημερινά δέκτες ανακοινώσεων των διευθυντικών στελεχών, ότι είτε θα απολυθούν είτε θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν να διαχειριστούν τα πακέτα των «κόκκινων» δανείων. Οι ενέργειες αυτές αποτελούν τμήμα του σχεδιασμού που έχει βάλει εμπρός όλο το τραπεζικό σύστημα για το προσωπικό με χρονικό ορίζοντα το 2021 και προβλέπει  για το 2019  απομάκρυνση 4.000-5.000 εργαζομένων, με τελικό στόχο να φτάσουν τους 7.000-10.000 μέχρι το 2021.

Στην κινητοποίηση της Αθήνας, αρχικά έγινε συγκέντρωση  έξω από τα γραφεία της τράπεζας στη Μεσογείων, ακολούθησε πορεία στα γραφεία που βρίσκονται στις οδούς Φειδιππίδου και Λ. Μιχαλακοπούλου. Εκεί προστέθηκαν και άλλοι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση και έγινε νέα πορεία στα κεντρικά γραφεία της Πειραιώς στην οδό Αμερικής. Αντιπροσωπείες των σωματείων συναντήθηκαν με εκπροσώπους της διοίκησης της τράπεζας, οι οποίοι δεν διέψευσαν τις πληροφορίες σχετικά με τον σχεδιασμό της απόσχισης, αλλά επιχείρησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.