Στις 28 και τις 30 του Νοέμβρη, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών πραγματοποίησε τις εκλογές του. Η ΕΡΓΑΣ έλαβε μέρος στις εκλογές. Το τριήμερο των εκλογών μοίρασε την προκήρυξή της, που έβαζε ζητήματα για τη δουλειά και τον μισθό, για τον νόμο Χατζηδάκη, και την κατάσταση του σωματείου. Και πήρε 11 ψήφους για το ΔΣ του σωματείου.

Στις εκλογές έλαβαν μέρος 2.025 εργαζόμενοι, με τη βασική μάζα των εργαζομένων να ψηφίζει στην Αθήνα (1.708 ψηφίσαντες), μιας και το ΣΜΤ έχει παραρτήματα σε Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα.
Μετά το τέλος των εκλογών το σωματείο βρίσκεται σε διαφορετική κατάσταση. Και αυτό γιατί οι ανακατατάξεις που είχαν συμβεί το προηγούμενο διάστημα αποτυπώθηκαν στις εκλογές.

Η ΕΣΑΚ (ΚΚΕ) έλαβε 665 ψήφους και 2 έδρες.

Η Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών (ΝΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), πήρε 587 ψήφους και 2 έδρες, λιγότερες από τις προηγούμενες εκλογές. Και αυτό γιατί αυτό το σχήμα του αντικαπιταλιστικού χώρου διασπάστηκε: Δυνάμεις που συμμετείχαν σε αυτό στις προηγούμενες εκλογές, η ΑΡΑΝ, η Αναμέτρηση και η ΑΡΙΣ, κατέβηκαν χωριστά στις εκλογές της 28-30.11

Η ΑΡΠΑ (ΡΙΣΤάΡΤ, Αριστερές Δυνάμεις, Ανένταχτοι/ες), η οποία επίσης ανήκει στον ευρύτερο χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, πήρε 395 ψήφους και 2 έδρες. Το ψηφοδέλτιο στήριξαν η Συνάντηση-Αναμέτρηση, η ΑΡΑΝ, η ΑΡΑΣ.

Η Συνάρτηση (ΣΥΡΙΖΑ) πήρε 196 ψήφους και 1 έδρα.

Η Συσπείρωση Τεχνικών (ΑΡΙΣ) πήρε 120 ψήφους.

Η Ταξική Πορεία πήρε 33 ψήφους.