Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν
πιέσεις για «εθελούσια έξοδο»

Σε νέα 48ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι του ομίλου ΟΤΕ στις 19 και 20 Απρίλη. Πρόκειται για τη 2η απεργιακή κινητοποίηση μετά από αυτήν της 29ης Μάρτη, η οποία είχε ιδιαίτερη μαζικότητα.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην πολιτική του ομίλου με τα προγράμματα “εθελούσιας” απόλυσης που εξωθούν παλιούς εργαζόμενους με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα εκτός εταιρείας.

Σε παλαιότερη ανακοίνωσή του, το σωματείο έκανε λόγο ακόμη και για απειλές σε βάρος εργαζομένων, προκειμένου να υπογράψουν την “εθελούσια έξοδο”, ενώ τα τηλέφωνα και οι διαφόρων ειδών πιέσεις αποτέλεσαν καθημερινό φαινόμενο.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην παραχώρηση τομέων, όπως η φύλαξη, σε άλλες ιδιωτικές εταιρείες, πράγμα που αποτέλεσε άλλωστε και το έναυσμα για τις κινητοποιήσεις.

Χθες, Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Διοικητικό Μέγαρο του ομίλου, καθώς και παραστάσεις έξω από καταστήματα και άλλες υπηρεσίες.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) αναφέρει για τη νέα 48ωρη απεργία:

“Παρά τα ψήγματα οπισθοχώρησης που η Διοίκηση φάνηκε να κάνει και παρόλο που μας διαβεβαίωσε ότι καμία αιφνιδιαστική ενέργεια δεν πρόκειται να συμβεί όσο είναι σε ισχύ η Συλλογική μας Σύμβαση, εκτιμούμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας πιο αποφασιστικά από ποτέ, προκειμένου να ανατρέψουμε τα σχέδια που παρασκηνιακά εξυφαίνουν.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ δυναμικά στη 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, 19 & 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ!

Δηλώνουμε «ΠΑΡΩΝ» σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον μας.”

Ακόμη υπογραμμίζεται:

“Η δύναμή μας θα είναι απάντηση σε όλα τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, σε όλο το κλίμα τρομοκρατίας που κυριάρχησε στον Όμιλο τον τελευταίο καιρό.”

Τα σχέδια της Deutsche Telekom

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, η εργοδοσία της Deutche Telekom σχεδιάζει τη δημιουργία τεσσάρων νέων θυγατρικών, με μεταφορά σχεδόν του 50% του προσωπικού του ΟΤΕ. Αυτό σημαίνει πως -μετά και τα προγράμματα “εθελουσίας” απόλυσης, ο ΟΤΕ, που σήμερα απασχολεί περί τα 10.000 άτομα (μαζί με θυγατρικές), στο τέλος του έτους μπορεί να βρεθεί με περίπου 3.000 εργαζομένους, το μικρότερο αριθμό απασχολουμένων στη μητρική εταιρεία μετά τη μεταπολίτευση.