Με την πραγματοποίηση, το περασμένο Σάββατο (8/12), συκέντρωσης στην κεντρική πλατεία Γεννηματά στο Ίλιον και πορείας προς την κυκλική πλατεία, μέσα από πεζόδρομους και κεντρικούς δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα για τη σωτηρία του Πάρκου Τρίτση, συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΓΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ. Η τοπική κοινωνία υποδέχθηκε θετικά τον αγώνα της, πλειοδοτώντας στις επικρίσεις κατά των δημοτικών Συμβουλίων και της καταστροφής του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της περιοχής.

Τις προηγούμενες εβδομάδες η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ είχε παρέμβει κατά τη διάρκεια συνέλευσης των διορισμένων μελών του Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου, επιχειρώντας να ματαιώσει τα σχέδια κατασκευής (με πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ) μονάδας επεξεργασίας υγρών αποβλήτων. Με την παρέμβαση αυτή ο Φορέας αναδιπλώθηκε, δηλώνοντας δια του προέδρου του ότι «όσο ισχύει η θητεία της Διοίκησης αυτής, το έργο δεν θα γίνει». Είναι προφανείς οι λόγοι αναστολής της απόφασης, λόγω των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Επομένως η αξιοπιστία του Φορέα θα διαρκέσει το πολύ μέχρι τον ερχόμενο Μάρτη και για τους λόγους αυτούς η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ θα πρέπει να συνεχίσει αποφασιστικά τον αγώνα της.

Θυμίζουμε, πως με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) αλλά και των τοπικών αρχών (δήμοι, περιφέρεια) το Πάρκο είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του εδώ και χρόνια.

Ο χώρος και οι υποδομές του δεν συντηρούνται και δεν αξιοποιούνται και φυσικά η διαχείριση του νερού δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Η μετατροπή του Πάρκου σε χαβούζα και μάλιστα με «οικολογική» σφραγίδα επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο αυτό που ο λαός ήξερε και φοβόταν. Τα διάφορα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τα δημόσια έργα και οι πολιτικοί τους εκφραστές θέλουν αυτό το φιλέτο για λογαριασμό τους. Αποτελεί ζήτημα επιβίωσης, δημόσιας υγείας και αξιοπρέπειας για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής η ματαίωση του εγκληματικού αυτού σχεδίου. Να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση της μονάδας καθαρισμού λυμάτων στο Πάρκο Τρίτση. Να εμποδίσουμε την αλλαγή χρήσης και την οικολογική του καταστροφή.

Το μόνο μέσον που έχει η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ είναι ο κοινός αγώνας, μακριά και πέρα από τις πολιτικές σκοπιμότητες, τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις που θα ανθίσουν το επόμενο διάστημα, αλλά και τις ατέρμονες δικαστικές διαμάχες που δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα υπέρ των κατοίκων. Όπως διώχθηκε η λυματολάσπη πριν χρόνια, όπως οι κάτοικοι της Κερατέας και του Γραμματικού νίκησαν, έτσι και οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας μπορούν να σταματήσουν την καταστροφή του Πάρκου.