Και ενώ στη Γαλλία σημειώνονται μερικές από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων που έχει γνωρίσει η χώρα, στη Γερμανία πραγματοποιήθηκε μαζικότατη απεργία, κυρίως στις υπεραστικές συγκοινωνίες και τις μεταφορές. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 26 Μαρτίου περίπου 500.000 εργαζόμενοι σε σιδηροδρόμους, αεροδρόμια, λεωφορεία, λιμάνια και αυτοκινητοδρόμους προχώρησαν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, ενόψει του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες στο τέλος Απριλίου. «Η προθυμία για συμμετοχή στην απεργία είναι πολύ μεγάλη, όπως και η οργή των εργαζομένων εναντίον των εργοδοτών που τους κρατούν στάσιμους», δήλωσε ο Κρίστιαν Λόροχ, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας της EVG. Για τη Δευτέρα 27/3, όπως είπε, έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον 50 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Το Ενοποιημένο Συνδικάτο Υπηρεσιών (Ver.di) διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς ύψους 10,5% ή τουλάχιστον 500 ευρώ μηνιαίως και μεγαλύτερα μπόνους για το προσωπικό των αεροδρομίων που εργάζεται σε νυχτερινές βάρδιες και σε αργίες.

Το Συνδικάτο Σιδηροδρόμων και Μεταφορών από την πλευρά του, διεκδικεί μισθολογικές αυξήσεις ύψους 12% για τους εργαζόμενους στους σιδηροδρόμους. Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν αύξηση μισθού ίση με τον πληθωρισμό και επιπλέον 2,5%, καθώς και προσλήψεις και μείωση των εφημεριών. Το Συνδικάτο Εκπαίδευσης και Επιστημών (GEW) διεκδικεί προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών, μείωση του αριθμού των παιδιών στις τάξεις και μείωση των ωρών διδασκαλίας ανά δάσκαλο.

Η απεργία σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ακινητοποίησε σε μεγάλη έκταση την οικονομική ζωή της Γερμανίας. Ενδιαφέροντα είναι επίσης τα ευρήματα δημοσκόπησης του Ινστιτούτου YouGov, σύμφωνα με την οποία το 55% των ερωτηθέντων συμφωνούν «μάλλον» ή «απόλυτα» με τα αιτήματα των απεργών, θεωρώντας τα «δίκαια».