Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση-συναυλία στις 13 Ιουνίου στο Σύνταγμα.

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος σωματεία και ομοσπονδίες για να συμπαρασταθούν στον εξάμηνο αγώνα των εργαζομένων και να τονίσουν ότι ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους μας.
Η συμμετοχή δεν ήταν αντίστοιχη της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι και ήταν κατώτερη παλαιότερων συγκεντρώσεων. Η συναυλία που επιλέχτηκε να πλαισιώσει το συλλαλητήριο αφαιρούσε από τη δυναμική της συγκέντρωσης και το καταγγελτικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και στελέχη της αντιπολίτευσης δίνοντας με τις δηλώσεις τους κάποιο τόνο υποστήριξης στους εργαζόμενους. Διατύπωσαν σχέδια για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ χωρίς να θίγουν το περιεχόμενο της πολιτικής της ΕΕ, κυρίας υπεύθυνης για την κατάντια της Ελληνικής οικονομίας και την πορεία της επιχείρησης.

Η όλη υπόθεση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ μέχρι τώρα δεν δείχνει κάποια σημάδια δυναμικής εξέλιξης, μιας και οι εργαζόμενοι δεν φαίνεται να έχουν μπει στη σκηνή αποφασισμένοι και πεπεισμένοι με μπροστάρη ένα στιβαρό και ταξικό σωματείο. Θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με τις πρακτικές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, που όλα αυτά τα χρόνια κυριαρχούν στα σωματεία της ΛΑΡΚΟ για να αλλάξουν την ροή των γεγονότων.