Η ιδιόμορφη κατάσταση που επικρατεί στο νομό Φθιώτιδας με την ύπαρξη δύο Εργατικών Κέντρων φάνηκε, για ακόμη μία φορά στην απεργία της ΓΣΕΕ στις 28 /11/18, πόσο επιδρά αρνητικά στο εργατολαϊκό κίνημα στο νομό μας και υπονομεύει τις αναγκαίες προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για να βγει από το τέλμα που το έχουν οδηγήσει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και η μακροχρόνια επίδραση του κάθε λογής ρεφορμισμού.

 Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ) δεν υπήρξε η παραμικρή ενημέρωση, έστω με μια αφίσα που να ενημερώνει για την απεργία, αφού επέλεξε να μην διοργανώσει απεργιακή συγκέντρωση αλλά να μεταβεί στην Αθήνα. Ακόμη και αυτή την αναχώρηση με πούλμαν για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Αθήνα, δεν φρόντισαν να προβάλουν. Άθλιοι εργατοπατέρες που συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική.

Από την άλλη το Εργατικό Κέντρο Λάμιας (ΕΚΛ) για μια φόρα ακόμη ήταν στην ουσία μια κομματική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Μια αναιμική συγκέντρωση φερμένη από τα παλιά, όταν υπήρχε ενιαίο Εργατικό Κέντρο στο νομό μας και το ΠΑΜΕ διοργάνωνε ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις.

Πρέπει να προβληματίσει όλους αυτή η κατάσταση που επικρατεί στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα στο νομό Φθιώτιδας, και βάζει επιπλέον εμπόδια στην ανάπτυξη των εργατολαϊκών αγώνων.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει την κυβερνητική πολιτική και δυναμιτίζει κάθε κινητοποίηση, δίνοντας άλλοθι στο ΠΑΜΕ να διασπά το εργατολαϊκό κίνημα, το οποίο όμως στο τέλος σέρνεται στις ημερομηνίες της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ για την προκήρυξη απεργίας, ενώ παράλληλα την καταγγέλλει επειδή δεν αναγνωρίζει το Εργ. Κεντ. Λαμίας (ΕΚΛ) .

Φαίνεται ότι η απόφαση του ΠΑΜΕ να προχωρήσει σε ξεχωριστό εργατικό κέντρο και να μην επιδιώξει ειλικρινά την συγκρότηση ενός ενιαίου Εργατικού Κέντρου στο νομό Φθιώτιδας, δεν είναι η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και η μαζικοποίηση των αγώνων, αλλά αποβλέπει στα ψηφαλάκια των αντιπροσώπων του ΕΚΛ, ώστε να αλλάξουν οι ισορροπίες στη ΓΣΕΕ.

Αυτή η τακτική όμως αφήνει την πλατιά μάζα των εργαζομένων στο περιθώριο, έρμαιο στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό καθώς οι κινήσεις αυτές δεν φαίνεται να συγκινούν κανέναν. Έτσι παρά τον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις να υπολείπεται πολύ των πραγματικών αναγκών.

Μπροστά σε αυτή την αρνητικά διαμορφωμένη κατάσταση τα μέλη του κόμματος συμμετείχαν στην απεργία και μοίρασαν προκήρυξη της ΕΡΓ.Α.Σ. σε κεντρικό σημείο της πόλης της Λαμίας.