Έτσι απάντησαν λιμενικοί σε επιβάτες που θα ταξίδευαν και τους κάλεσαν στην πύλη Ε7, το απόγευμα της Τρίτης 31 Γενάρη του 2023. Το πρόβλημα ήταν το εξής: Το εισιτήριο για το πλοίο «Μύκονος» της εταιρείας Blue Star Ferries έγραφε ώρα αναχώρησης 16.00, οι επιβάτες φτάνοντας στο λιμάνι από ώρα τρεις ενημερώθηκαν ότι το πλοίο θα αναχωρήσει στις εφτά! Αξιωματικός του πλοίου (καπετάνιος συστήθηκε) απαγόρεψε στους επιβάτες να μπουν και να καθίσουν μέσα στο πλοίο μέχρι την αναχώρηση, υποχρεώνοντάς τους να περιμένουν τρεις ώρες μέσα στο κρύο. Οι λιμενικοί, που κλήθηκαν να μεσολαβήσουν να μπουν οι επιβάτες μέσα, απάντησαν ακριβώς αυτό: «Ιδιωτική εταιρεία είναι ό,τι θέλει κάνει» και αποχώρησαν. Σε παλιότερο περιστατικό στο ίδιο πλοίο, στο ίδιο δρομολόγιο, το λιμενικό κλήθηκε από την εταιρεία για να πετάξει έξω από το πλοίο επιβάτιδα που ζητούσε εισιτήριο οικονομικής θέσης και η εταιρεία την υποχρέωνε να πληρώσει εισιτήριο πρώτης θέσης. Κατέφθασαν τρεις λιμενικοί για να την βγάλουν έξω, στηρίζοντας έτσι την ιδιωτική εταιρεία «να κάνει ό,τι θέλει». Δεν κατάφεραν να τη βγάλουν από το πλοίο, γιατί απλά το θράσος και η προκλητικότητα της εταιρείας είχε ξεπεράσει τα όρια.

Οι κάτοικοι πολλών νησιών, ειδικά όταν τελειώσει η τουριστική περίοδος, εγκαταλείπονται στην ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Πχ για Ικαρία, Φούρνους, αυτή την περίοδο φεύγει μόνο ένα πλοίο την Τρίτη, περνάει από 10 λιμάνια και επιστρέφει Πειραιά την Παρασκευή! Επιδοτούμενο! Μόνο με τα χρήματα από τις επιδοτήσεις, τις πάνω από 50 φοροαπαλλαγές, τα «θαλασσοδάνεια» με χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων, μόνο με αυτά που δίνουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, θα είχαν φτιάξει δημόσιο ακτοπλοϊκό στόλο για τους κατοίκους των νησιών.

Όμως η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, είναι στην υπηρεσία των εφοπλιστών. Έτσι μπορούν «να κάνουν ό,τι θέλουν», να αυξάνουν τα εισιτήρια «όσο θέλουν», να εκτελούν δρομολόγια «όποτε θέλουν» και να αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους.

Κυβερνητικοί παράγοντες, βουλευτές, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και νέοι υποψήφιοι των αστικών κομμάτων, με φόντο τις εκλογές, θα θυμηθούν τα προβλήματα ή θα τους τα θυμίσουν οι σύμβουλοί τους, θα ναυλώσουν τα πλοία με δημόσιο χρήμα και θα ροβολήσουν προς τα νησιά με μια βαλίτσα θα.. θα.. θα.. Οι άλλοι οι «ταξικοί» προτείνουν να στηριχτεί η πρότασή τους για μια άλλη οικονομία που τα μέσα παραγωγής θα είναι στα χέρια των εργαζομένων, μόνο τότε, γράφουν, θα έχουμε καλή ακτοπλοΐα, απαξιώνοντας τους μαζικούς συνεχείς αγώνες που απαιτούνται, με τους οποίους οι εργαζόμενοι κατακτούσαν δικαιώματα και προχωρούσαν… Είναι αυτοί οι αγώνες που και τώρα είναι αναγκαίοι. Είναι αυτοί οι αγώνες που φοβούνται κυβέρνηση και εφοπλιστές. Είναι ο μόνος δρόμος.