Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ είχαν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργία στις 6/5/21 και διαμαρτυρία στην Λαμία. Με κάλεσμά τους μάλιστα ζητούσαν από τα 2 εργατικά κέντρα του νομού ΕΚΛ (ΠΑΜΕ) και ΕΚΠΕΦ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) να συντονίσουν τις ενέργειές τους για τα κοινά συμφέροντα των εργαζομένων, βάζοντας στην άκρη τις διαφορές τους.

Την τελευταία στιγμή υπαναχώρησαν και άλλαξαν την απόφασή τους σε 4ωρη στάση εργασίας στις 6/5 και γενική συνέλευση εργαζομένων για λήψη αποφάσεων και συμμετοχή στον «επίσημο εορτασμό» της πρωτομαγιάς στις 4/5. Την απόφαση αυτή στήριξαν τελικά και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΔΣ του σωματείου στη ΛΑΡΚΟ, όπως εξήγησαν με δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσαν. Αιτία η τηλεδιάσκεψη του σωματείου με τον Χατζηδάκη, ο οποίος χοντρικά τους είπε ότι όλοι θα απολυθούν (ενδεχομένως και χωρίς αποζημιώσεις) και ότι θα βρίσκονται στο έλεος του νέου επενδυτή (εάν προκύψει) για το αν θα τους ξαναπροσλάβει. Κατά ομολογία του σωματείου, που ελέγχεται πλειοψηφικά από την ΔΑΚΕ, ο Χατζηδάκης προσπάθησε απλά να τους «χρυσώσει το χάπι» της απόλυσης.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα, στη γενική συνέλευση που έγινε στις 13/5 αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 25 Μάη και άνοδος των εργαζομένων στη Λαμία.

Φαίνονται, για άλλη μια φορά, τα όρια της πάγιας τακτικής των κυρίαρχων παρατάξεων (κυρίως της ΔΑΚΕ) στην επιχείρηση, με την καλλιέργεια αυταπατών στους εργαζόμενους ώστε να μην οξυνθεί η αντιπαράθεση με το υπουργείο και την κυβέρνηση της ΝΔ. Να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι όλα είναι θέμα ενημέρωσης και διαλόγου και ότι τελικά ο Χατζηδάκης θα δώσει λύση, θα σκύψει πάνω από τα προβλήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Ρίχνουν το τυράκι της διασφάλισης κάποιων θέσεων εργασίας αλλά και τις αποζημιώσεις των απολυμένων στις οποίες δείχνουν να προσπαθούν να αποσπάσουν κάποια επιπλέον ψίχουλα. Αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους ξεπουλώντας ουσιαστικά το βασικό αίτημα της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ χωρίς προαπαιτούμενα, αστερίσκους και ψιλά γράμματα. Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων, χωρίς περικοπές και υποχωρήσεις στις κατακτήσεις τους, που πλήρωσαν και συνεχίζουν να πληρώνουν με το αίμα τους και τις ζωές τους.