Με ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΠΕΣΕΚ αποφασίστηκε να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου συμβουλίου της ένωσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα διεξαχθεί την Τρίτη 17/5 στην αίθουσα Κωνσταντινουπολιτών (Σούτσου και Λ. Αλεξάνδρας) στις 10 το πρωί, ενώ οι εκλογές θα διεξαχθούν στον ίδιο χώρο την Πέμπτη 26/5. Οι εκλογές γίνονται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αδυναμίας λειτουργίας της ένωσης εξαιτίας της πανδημίας, που οδήγησε σε αδράνεια το σωματείο.

Στην ΠΕΣΕΚ παρεμβαίνει με δραστήριο τρόπο ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Συνταξιούχων που είχε μάλιστα εκπροσώπηση και στο απερχόμενο Δ.Σ. Τόσο η γενική συνέλευση όσο και οι εκλογές παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξαιτίας της στάσης της πλειοψηφίας του Δ.Σ. να υποστηρίξει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει άλλο σωματείο να έχει αυτή τη θέση!) και με αυτό το αιτιολογικό να απέχει από κάποιες κινητοποιήσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλεί τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος μαζικά στη συνέλευση και στις εκλογές και να συμπαραταχθούν μαζί του έτσι ώστε να δοθεί ένα πραγματικά δημοκρατικό και αγωνιστικό πρόσωπο στην ΠΕΣΕΚ.