Πραγματοποιήθηκε, στις 21 Φλεβάρη, η γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΙΥΑ). Στο εν λόγω κατά τα λοιπά “ταξικό σωματείο” όπου το ΠΑΜΕ διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία (11/11 έδρες στο ΔΣ), ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές …615 συνάδελφοι. Αν και προβλέπεται καταστατικά ότι το σώμα συγκροτείται από το 1/10 των ψηφισάντων, στην εν λόγω μάζωξη παρευρέθηκαν μόλις πενήντα άτομα, κάτι που ωστόσο δεν εμπόδισε το προεδρείο να κηρύξει την έναρξη της διαδικασίας.

Μετά την εναρκτήρια τοποθέτηση του προέδρου (ο οποίος απέφυγε να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ) τον λόγο πήραν εργαζόμενοι και απολυμένοι από χώρους δουλειάς (ΜΚΟ, τηλεφωνικά κέντρα), αποτυπώνοντας τις συνθήκες της εντεινόμενης εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας στα σύγχρονα κάτεργα του ιδιωτικού τομέα (απληρωσιά, καταστρατήγηση ακόμα και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ρεπό και της αναρρωτικής άδειας).

Στη διαδικασία παρενέβη και ο εκπρόσωπος της ΕΡΓΑΣ -εργαζόμενος στο τηλεφωνικό κέντρο της Οne Way ο οποίος αναφερόμενος κι αυτός στη μετατροπή της ατομικής σύμβασης σε κουρελόχαρτο εκ μέρους της εργοδοσίας, στο όνομα της “παραγωγικότητας” των εργαζομένων, τόνισε την ανάγκη συνέχισης-κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα με ενωτικές μαζικές κινητοποιήσεις κόντρα στις διασπαστικές λογικές της ξεχωριστής πλατείας.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ωστόσο, αφενός η τοποθέτηση ενός ομιλητή ο οποίος με απαξιωτικό ύφος επιδόθηκε σε μια διαστροφή της κοινής λογικής ισχυριζόμενος πως η απεργία σηκώθηκε “από τα ταξικά σωματεία και 5-6 αριστεριστές”, προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου της ΕΡΓΑΣ (ο οποίος σε μια αποστροφή της ομιλίας του αναρωτήθηκε ρητορικά αν η ΑΔΕΔΥ πχ είναι ταξικό η “αριστερίστικο” σωματείο). Αφετέρου η επιμονή στελέχους του ΠΑΜΕ να επιδιώκει την πραγματοποίηση ξεχωριστής συνάντησης με τους εργαζόμενους στην ΟΝΕ WAY προκειμένου να τους “νουθετήσει” να μετρήσουν “όλα τα δεδομένα” πριν πάρουν την απόφαση για απεργία. Και η θέση αυτή αντικρούστηκε αποφασιστικά από τον εκπρόσωπο της ΕΡΓΑΣ, ο οποίος τόνισε χωρίς περιστροφές πως η μάχη πρέπει να δοθεί τώρα με τη μαζική συμμετοχή (καταρχήν) στις κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη.