Η κυβέρνηση στα πλαίσια της «απελευθέρωσης» των μεταφορών και προωθώντας με κάθε τρόπο την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων αδιαφορεί πλήρως για εργαζόμενους που χάνουν την δουλειά τους, για άλλους που εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας αλλά και για την υποβάθμιση των συγκοινωνιών και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή για τους πολίτες συνολικά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση160 εργαζόμενοι στη φύλαξη ισόπεδων διαβάσεων του ΟΣΕ πετιούνται στον δρόμο καθώς η φύλαξη εκχωρείται σε εταιρεία security. Πρόκειται για 160 εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί με ΑΣΕΠ το 2019 και τελικά ξεκίνησαν να προσλαμβάνονται από το 2021!

Μάλιστα, ενώ η προκήρυξη έκανε λόγο για 18μηνες συμβάσεις, τελικά υπέγραψαν για 12μηνες, οι οποίες δεν ανανεώθηκαν και τον Δεκέμβριο λήγουν και οι τελευταίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για πάγιες και διαρκείς θέσεις του ΟΣΕ, καθώς αφορούν τη φύλαξη διαβάσεων που δεν είναι αυτοματοποιημένες, ένα πόστο δηλαδή πολύ σημαντικό για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι εν λόγω εργαζόμενοι είχαν εκπαιδευτεί από τον ΟΣΕ και είχαν λάβει πιστοποίηση ηλεκτροκίνησης. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι της εργολαβικής εταιρείας δουλεύουν σε 12ωρες βάρδιες, χωρίς να πληρώνονται φυσικά νυχτερινά και υπερωρίες, αλλά και χωρίς να έχουν λάβει εκπαίδευση και πιστοποίηση εγκυμονώντας σοβαρό κίνδυνο ατυχήματος.

Η κυβέρνηση μπροστά στην εξυπηρέτηση της αντιλαϊκής της πολιτικής δεν «δίνει δεκάρα» ούτε για τις 160 οικογένειες, που σε αυτές τις συνθήκες μένουν χωρίς δουλειά, ούτε για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που επιβάλλουν οι ιδιωτικές εταιρείες για να καρπώνονται όλα τα κέρδη σε βάρος των εργαζομένων, αλλά ούτε και για την υποβάθμιση των συγκοινωνιών και τις συνέπειές της για τους πολίτες.