Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, την Πέμπτη 16/5/2019, με βασικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η απεργία είναι η πρώτη από τις τέσσερις απεργίες που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που έγινε στις 10 Μάη.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 7/3/19 η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ είχε εξουσιοδοτήσει το Δ.Σ του σωματείου για την προκήρυξη τεσσάρων 24ωρων απεργιών για το θέμα της Επ.Σ.Σ.Ε.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την εταιρία οι απεργίες δεν πραγματοποιήθηκαν με απόφαση του Δ.Σ του σωματείου. Η νέα Γενική Συνέλευση που έγινε στις 10/5/19 απέρριψε ομόφωνα την πρόταση της ΛΑΡΚΟ και καθόρισε τις ημερομηνίες κήρυξης των απεργιών, που ήδη είχαν αποφασιστεί στην Γ.Σ στις 7/3/19 και είχαν ανασταλεί. Οι νέες ημερομηνίες είναι 16/5, 23/5, 29/5 και 4/6. Εκτός της υπογραφής Επ.Σ.Σ.Ε και άλλων οικονομικών αιτημάτων, οι εργαζόμενοι θέτουν εκ νέου την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την κάλυψη των οργανικών κενών με νέες προσλήψεις.