Μετά από δέκα μήνες σκληρής απεργιακής μάχης, οι εργάτες της “Μαλαματίνας” ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Έδειξαν μεγάλο θάρρος και αντοχή, μέσα στους δύσκολους καιρούς που περνάει το εργατικό και το λαϊκό κίνημα της χώρας.

Οι εργάτες της “Μαλαματίνας” προχώρησαν παρά την καταστολή, τις συλλήψεις, ακόμα και με ποινικά δικαστήρια που εκκρεμούν εις βάρος τους. Κόντρα στην κυβέρνηση και την “ανεξάρτητη” Δικαιοσύνη, αυτοί συνέχισαν με ψηλά το κεφάλι. Κόντρα στην εργοδοσία, η οποία, καταπατώντας ακόμα και τη δικαστική απόφαση με βάση την οποία τής είχε μεταβιβαστεί η επιχείρηση, προσπάθησε να επιβάλλει τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, ενώ απέλυσε παρανόμως μέλη και εκλεγμένα στελέχη του Σωματείου.

Το Μ-Λ ΚΚΕ στάθηκε αταλάντευτα στο πλευρό τους και πάλεψε για να ανοίξει ο αγώνας και σε άλλους μαζικούς χώρους και φοιτητικούς συλλόγους, όπως έπραξαν συγκεκριμένες μόνο οργανώσεις της εξωκοινο­βουλευτικής αριστεράς, ο καθένας στο μέτρο των δυνάμεών του. Και αυτό έγινε κατορθωτό, παρά το ανοιχτό σαμποτάρισμα του αγώνα των εργατών από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και όχι μόνο. Ωστόσο, ο αγώνας συνεχίζεται. Στις 12 Ιούνη, εκδικάζονται οι υποθέσεις του παράνομου της απόλυσης των πρώτων τριών εργαζομένων, καθώς και της απόλυσης, εν μέσω νόμιμης απεργίας, των δύο εκλεγμένων προέδρων, του επιχειρησιακού σωματείου.