Σε αυτή την πολιτική «προσθέτουν δυνάμεις» και συγκροτούν ενότητες οι βασικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος

Επιδεικνύοντας εξαιρετικά αντα­νακλαστικά, όταν πρόκειται για αναβολή-ακύρωση κινητοποιήσης, η ΑΔΕΔΥ, ακολουθώντας το ΕΚΑ ακύρωσε την προγραμματισμένη στάση και κινητοποίηση που είχε ορίσει για τον νόμο Χατζηδάκη στις 29/3. Η αφορμή για αυτό ήταν η μετάθεση της ημερομηνίας συζήτησης της προσφυγής του ΕΚΑ για τον νόμο από το ΣΤΕ.
Δεν είναι η πρώτη φορά. Τον περασμένο Ιούνη, τις ημέρες που ο συντριπτικός για τα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα νόμος εισάγονταν προς ψήφιση στη βουλή, οι ίδιες δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ) ακύρωσαν προκηρυγμένη και προετοιμασμένη πανελλαδική απεργία. Για τη ΔΑΚΕ ούτε λόγος αφού αποτελεί, δυομιση χρόνια τώρα, κανονικό κυβερνητικό φερέφωνο.

Η προσφυγή του ΕΚΑ, στο οποίο πρώτη δύναμη είναι το ΠΑΜΕ, έχει μετατραπεί σε «αγωνιστικό ορόσημο» από το σύνολο των ρεφορμιστικών δυνάμεων. Αναφέρονται από το φθινόπωρο σε αυτό σαν να πρόκειται να συμβεί η μεγάλη ανατροπή. Καλλιεργούν σκόπιμα επικίνδυνες νομικές αυταπάτες και τις χρησιμοποιούν για να αναβάλουν αποφάσεις και κινητοποιήσεις. Στόχος όλων αυτών των δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ) η δημιουργία τετελεσμένων και η «αναγκαστική» προσαρμογή τελικά στις αντιδραστικές διατάξεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι και στο τελευταίο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, αυτές οι δυνάμεις ενώθηκαν ξανά για να μην ληφθεί απόφαση συνολικής απόρριψης-μη εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη. Μια απόφαση που αναβάλλεται από τον Σεπτέμβρη στο όνομα της ενότητας και της «πρόσθεσης δυνάμεων». Τώρα το ίδιο μπλοκ επικαλέστηκε την προσφυγή της 29/3 για να μην πάρει απόφαση! Να περιμένουμε και να αποφασίσουμε μετά είπαν με μια φωνή!

Να περιμένουμε τι; Να κηρύξει το κράτος της ΝΔ, τον νόμο που ψήφισε πριν 10 μήνες παράνομο; Τι ακριβώς «περιμένουν» όλοι αυτοί, του ΠΑΜΕ συμπεριλαμβανομένου; Αλλά και έτσι να ήταν, πού αποσκοπούν οι αναβολές μιας αναγκαίας απόφασης; Τι ακριβώς θα συμβεί μετά την αναμενόμενη απόρριψη της προσφυγής απο το ΣΤΕ; Μήπως όλοι αυτοί θα κρυφτούν πίσω από αυτήν για να γραφτούν στο ΓΕΜΗΣΟΕ και να νομιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες; Προκειμένου να μην «αυτοχειριαστούν» όπως διαρκώς επαναλαμβάνουν;
Τώρα η συζήτηση-εκδίκαση της προσφυγής μετατίθεται για τις 10/5. Για τότε μετατίθεται, υποτίθεται και η κινητοποήση της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ. Τώρα το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ που θα αποφάσιζε και θα κατηύθυνε το συνδικαλιστικό κίνημα στην απόρριψη-μη εφαρμογή όλων των αντιδρατικών δατάξεων, μετατίθεται ξανά… δεν θα γίνει μετά τις 29/3. Θα πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Μάη, κάπου στο καλοκαίρι. Όταν οι κυβερνητικές πιέσεις και η συνδικαλιστική αδράνεια, το πιθανότερο, θα έχουν οδηγήσει πολλές συνδικαλιστικές οργανώσεις στο ΓΕΜΗΣΟΕ και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Όταν θα έχουν προκύψει τετελεσμένα.

Τότε όλοι αυτοί θα έχουν «προσθέσει δυνάμεις»… στην πολιτική της συμόρφωσης και της προσαρμογής.
Καμία στήριξη, καμία ανοχή στην πολιτική του συμβιβασμού και της υποταγής.
Πίστη στη δύναμη των λαϊκών αγώνων!