Προεδρείο συναλλαγής και όχι αλλαγής!

Την αλληλοστήριξη της εκπαιδευτικής παράταξης του ΠΑΜΕ και των παρατάξεων-εκφραστών και στηριγμάτων του κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΕΛΜΕ, για την “αναλογική”διανομή των καρεκλών του προεδρείου, κατάγγειλε με ανακοινωσή της η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών νομού Ηρακλείου. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Την αλληλοστήριξη της εκπαιδευτικής παράταξης του ΠΑΜΕ και των παρατάξεων-εκφραστών και στηριγμάτων του κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΕΛΜΕ, για την “αναλογική”διανομή των καρεκλών του προεδρείου, κατάγγειλε με ανακοινωσή της η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών νομού Ηρακλείου. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Το ταξικό… ΠΑΜΕ/ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, παρακολουθώντας και υιοθετώντας το  κλίμα της συναλλαγής,  της αναίρεσης  λόγων και υποσχέσεων και γενικώς των  οβιδιακών μεταμορφώσεων  των αστικών κομμάτων, έδειξε, κατά την εκλογή του προεδρείου της Ε.Λ.Μ.Ε,  πώς εννοεί τον περιλάλητο ταξικό του λόγο και πώς αντιμετωπίζει τις συνδικαλιστικές  δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού, τις οποίες, κατά τα άλλα, διακηρύσσει ότι αντιμάχεται.

Συγκεκριμένα, κατά τη συγκρότηση του Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε σε σώμα, το ΠΑΜΕ/ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όχι μόνο  δεν  κατέθεσε πλαίσιο αρχών  για την ανάπτυξη της ταξικής, μαζικής συνδικαλιστικής δράσης και για τους  στόχους της συλλογικής  πάλης του σωματείου, σε μια περίοδο που ενορχηστρώνεται η επίθεση του κεφαλαίου, σε όλη την έκτασή της, μέσω του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  επιπλέον λειτούργησε ως …μια άλλη συμπληρωματική δύναμη των γραφειοκρατικών και διαχειριστικών παρατάξεων. Έτσι, το ΠΑΜΕ, αφού απέσπασε τη δεύτερη έδρα και εκλογικά  καταγράφηκε ως δεύτερη δύναμη του σωματείου, ξέχασε «τα λόγια τα μεγάλα», τα ταξικά αιτήματα και τις καταγγελίες των εργοδοτικών παρατάξεων, με  τις οποίες   βρίθουν οι προκηρύξεις του, και επέλεξε να μην αναφερθεί καθόλου στον υπονομευτικό ρόλο τους. Αντιθέτως,  δήλωσε το σεβασμό(!) του στα εκλογικά αποτελέσματα, που βγάζουν πρώτη δύναμη την  κυβερνητική παράταξη (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ/ΣΥΝΕΚ) και τρίτη τη σταθερά εργοδοτική και ανερχόμενη ΠΕΚ ή ΠΑΣΚ, αναπαράγοντας τις  θέσεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και δηλώνοντας τη …συνέπειά του στη θέση του αναλογικού προεδρείου(!).

Στη βάση αυτή, το ταξικό(!) και αριστερό ΠΑΜΕ/ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν έβλεπε το λόγο …να κακοκαρδίσει τους συνοδοιπόρους του στο προεδρείο, με αναφορές στον υπονομευτικό ρόλο τους, στα πολλαπλά εμπόδια που θέτουν για την ανάπτυξη της μαζικής δράσης  και  στις πλάτες που βάζουν στην αντιλαϊκή πολιτική. Ολα αυτά τα ζητήματα ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν, μπροστά στο αίτημά του να αποσπάσει τη συναίνεση των δήθεν αντιπάλων του και τις ψήφους τους για την εκλογή του σε μια  θέση  στο προεδρείο.

Τονίζουμε ότι αυτή η σιωπή του ΠΑΜΕ έγινε …ασμένως αποδεχτή από αυτές τις παρατάξεις, οι οποίες υποδέχτηκαν ευχάριστα τη συνοδοιπορία του, δηλώνοντας ότι «καλωσορίζουν» τη συμμετοχή του  στο προεδρείο.

Τέτοιο «εύγε» απέσπασε το ΠΑΜΕ/ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από τις παρατάξεις (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ΠΕΚ ή ΠΑΣΚ), τις οποίες, κατά τα άλλα, διατείνεται ότι αντιπαλεύει. Το «καλωσόρισμα» αυτό το …τίμησε δεόντως το ΠΑΜΕ: ψήφισε και τις δύο προαναφερόμενες εργοδοτικές παρατάξεις στα αξιώματα που ζήτησαν (προέδρου, γραμματέα και ταμία) και το ίδιο ψηφίστηκε επίσης από αυτές τις παρατάξεις στη θέση του αντιπροέδρου, θέση που δεν ήταν ομολογουμένως η πρώτη του επιλογή (επιθυμούσε τη γραμματεία), αλλά το ΠΑΜΕ υποχώρησε και σε αυτό, που εξάλλου ήταν δευτερεύον ζήτημα, μπροστά στην πολιτική του υποχώρηση…

Απέναντι σε αυτό το κλίμα του καιροσκοπισμού, της καρεκλοθηρίας και της ψηφοθηρίας που είναι συγκαλυμμένο με τόνους δήθεν επαναστατικών διακηρύξεων και ταξικής αδιαλλαξίας και το οποίο πρόσφατα αποκορύφωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – υποστηριγμένος από την ντόπια ολιγαρχία και τους ιμπεριαλιστές κηδεμόνες του – ο μόνος δρόμος είναι η αταλάντευτη υποστήριξη του δίκαιων λαϊκών αιτημάτων και η ανυποχώρητη πάλη μας απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ, με στόχο την ανατροπή της.

– Να δώσουμε τη μάχη της πραγματικής αλλαγής των συσχετισμών στη βάση του σωματείου

– Να μετατρέψουμε τα σωματεία σε συλλογικά μέσα κατοχύρωσης των αιτημάτων μας.

ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ.»