Ψίχουλα συγκάλυψης και εξωραϊσμού
της αντιλαϊκής πολιτικής

Για άλλη μια χρονιά θα δοθεί το λεγόμενο “κοινωνικό μέρισμα” στους “ασθενέστερους”, όπως ανακοίνωσε στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει, έτσι, την πολιτική πτωχοκομείου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας ψίχουλα στον ελληνικό λαό και παρουσιάζοντάς αυτό σαν “κοινωνική πολιτική”.

Με την ανακοίνωση της χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να κονταροχτυπιούνται για το ποιος δίνει μεγαλύτερα φιλοδωρήματα, και για το ποιος εφαρμόζει “καλύτερη”….πολιτική ελεημοσύνης!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως έκανε και με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ τους προηγούμενους μήνες προχώρησε σε δηλώσεις εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Προσπαθεί πίσω από το οικονομικό ψίχουλο που θα μοιράσει να κρύψει τα νέα βάρη που θα φορτώσει στους εργαζόμενους με το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων και της κοινωνικής ασφάλισης και με την φτωχοποίησή τους μέσα από την επέκταση της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Την ίδια ώρα δίνει μεγάλες φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και διατηρεί σε ισχύ τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους, που έχουν πετσοκόψει μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και έχουν επιβαρύνει με δυσβάσταχτους φόρους τα λαϊκά στρώματα.

Τι είναι ακριβώς το κοινωνικό μέρισμα το οποίο διαφημίζει η κυβέρνηση;

Πρόκειται, λοιπόν, να μοιραστούν 175 εκατομμύρια σε 250.000 νοικοκυριά, με το ποσό της “έκτακτης ενίσχυσης” να διαμορφώνεται στα 700 ευρώ και υπολογίζεται ότι θα μπορέσουν να το λάβουν λιγότεροι από το ένα τέταρτο όσων θα υποβάλουν αίτηση….

Αξίζει να τονιστεί ότι το αντίστοιχο ποσό τις χρονιές 2017 και 2018 ανερχόταν σε 700 εκατομμύρια ευρώ και το έλαβαν πάνω από 1.000.000 νοικοκυριά. Ενδεικτικό της κυβερνητικής υποκρισίας είναι ότι τα πλεονάσματα του φετινού προϋπολογισμού, τα οποία πληρώνει καθημερινά ο ελληνικός λαός, υπολογίζονται στα 7 δισ. ευρώ και από αυτά θα μοιραστούν μόνο 175 εκατομμύρια ευρώ για “κοινωνικό μέρισμα”….

Οι ομάδες που θα επωφεληθούν από το μέρισμα είναι κυρίως πολύτεκνες οικογένειες, ενώ για πρώτη φορά θα δοθεί και σε ανάπηρους σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση. Βέβαια όλα αυτά με πολλούς αστερίσκους, καθώς και στην αναπηρία μπαίνει ηλικιακό όριο μέχρι τα 24 έτη, κάνοντας ολοφάνερη σε όλους την ψευδεπίγραφη “κοινωνική ευαισθησία” της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την προσπάθειά της χρησιμοποιήσει ψηφοθηρικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες….