Με ψήφισμά της, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου στήριξε τα αιτήματα ενάντια στη διάλυση του ΕΣΥ, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των νοσοκομείων και γενικώς την εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου -τόσο με το ψήφισμά της, όσο και με την παρουσία της αντιπροσωπείας του ΔΣ σήμερα στη συγκέντρωση των απεργών υγειονομικών έξω από το ΠΑΓΝΗ- δήλωσε έμπρακτα την υποστήριξή της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία και διατράνωσε την αντίθεσή της στη συνολικότερη αποδόμηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η Αρετή Σπαχή, ως πρόεδρος της ΕΛΜΕ, στις δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ αλλά και στην τοποθέτησή της στη συγκέντρωση, τόνισε ότι επιτείνεται η αντιλαϊκή πολιτική της πλήρους ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, της συγχώνευσης κλινικών και νοσοκομείων και της δραματικής υποστελέχωσης, έτσι ώστε τα νοσοκομεία πλέον να μη μπορούν να καλύψουν θεμελιώδεις ανάγκες θεραπείας και περίθαλψης των ασθενών.
Καταδίκασε το κλείσιμο της Παιδοψυχιατρικής και συνολικά την άλωση του χώρου της δημόσιας υγείας από τους επιχειρηματίες του χώρου. Ανέδειξε την ανάγκη της μαζικής ενωτικής αντίστασης όλων των σωματείων, των εργαζομένων και γενικώς των λαϊκών στρωμάτων έναντι της αντιλαϊκής πολιτικής που μαστίζει τόσο τον χώρο της υγείας, όσο και τον αντίστοιχο της παιδείας, όπως αποτυπώνεται και στο νέο αντιδραστικό μέτρο του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που ακυρώνει ακόμη και το δικαίωμα της ελαστικής απασχόλησης για εκατοντάδες χιλιάδες αναπληρωτών. Η σημερινή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή. Με τους αγώνες μας να αποτρέψουμε την εφαρμογή των αντιδραστικών μέτρων και να κατοχυρώσουμε ένα δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, περίθαλψης, πρόνοιας, σύνταξης και παιδείας.
12/7/2023