Στα πλαίσια της κυβερνητικής προπαγάνδας που αναπαράγεται μονότονα από τα βασικά ΜΜΕ περί του “γαλάζιου αποτελεσματικού επιτελικού κράτους”, το οποίο εγκαινίασε δήθεν “μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες”, ο Μητσοτάκης παρουσίασε από τον Υμηττό τον περιβόητο “επιχειρησιακό σχεδιασμό” της ΝΔ ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Πίσω ωστόσο από τις γνωστές θριαμβολογίες περί “της επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας με όχημα την ατομική ευθύνη”, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες των μνημονιακών διακυβερνήσεων (με πρωτοσύγκελο το κόμμα της Δεξιάς) στην πάγια αντιλαϊκή πολιτική υποχρηματοδότησης-απαξίωσης και διάλυσης της δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης.

Πιο συγκεκριμένα τα κενά στις οργανικές θέσεις δασοπυροσβεστών υπερβαίνουν το 40%, ενώ ο Μητσοτάκης σχεδιάζει να “ενισχύσει” το υπάρχον δυναμικό (10.000) με 1300 …εποχικούς πυροσβέστες.
Και ενώ είναι χτυπητά τα κενά και στον ατομικό εξοπλισμό τους, από το περιβάλλον του πρωθυπουργού “διέρρευσε” πως νέες στολές θα προσφέρει ως δωρεά …γνωστό ίδρυμα (εκ των “εθνικών ευεργετών” που δραστηριοποιούνται με ζήλο στο χώρο ιδιαίτερα από το 2004 και μετά). Όσον αφορά τα οχήματα σε σύνολο 3300, περίπου το 30% είναι …ακινητοποιημένα (τα μισά σχεδόν εξάλλου είναι ηλικίας άνω των 15 ετών). Εξίσου γηρασμένος είναι και ο στόλος των περίφημων CANADAIR, αρκετά εκ των οποίων παραμένουν καθηλωμένα.