Οι πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τη βορβορώδη υπόθεση Φουρθιώτη συνιστούν νέο σκαστό σκάνδαλο για τη δεξιά κυβέρνηση των «αρίστων», καταδεικνύοντας τις πολυπλόκαμες παρασκηνιακές διασυνδέσεις του γαλάζιου επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη με ανθρώπους και μηχανισμούς του υποκόσμου.
Ο εν λόγω Φουρθιώτης απολάμβανε την προκλητική «προστασία» ομάδας αστυνομικών, περιπολικών και μοτοσυκλετιστών, που του είχε διαθέσει η ΕΛΑΣ του Χρυσοχοΐδη. Μπροστά στο σάλο που ξεσηκώθηκε και το απύθμενο θράσος του Φουρθιώτη (ο οποίος κατέθεσε μηνύσεις «για διαρροή προσωπικών του δεδομένων», ενώ η φρουρά του προχώρησε στη… σύλληψη ρεπόρτερ που φωτογράφιζε τα καθέκαστα), ο υπουργός ΠΡΟΠΟ αναγκάστηκε εκών-άκων να ανακοινώσει κατόπιν εορτής τον τερματισμό του εξοργιστικού καθεστώτος προστασίας – ασυλίας του τηλεπαρουσιαστή. Ωστόσο πριν αλέ­κτορα φωνήσαι, οι υποκριτικές διαβεβαιώσεις της κυβερνητικής εκ­προ­σώ­που Α. Πελώνη πως το Μαξίμου «δεν έχει καμιά σχέση με τον κύριο» κονιορτοποιήθηκαν από την περιβόητη συνέντευξη Βρούτση στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα DOCU­MENTO.

Ο τέως υπουργός εργασίας και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε στον Φουρθιώτη, ο οποίος λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει: «ήρθε στο γραφείο και κλωτσούσε πόρτες. Ήρθε με μπράβους… μιλάμε για παρακμή», εκβιάζοντας και απειλώντας προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει παράνομα χρήματα από το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ». Θυμίζουμε πως ο Βρούτσης «ανασχηματίστηκε» λίγες ημέ­ρες μετά από το επεισόδιο που τώρα περιγράφει, στέλνοντας προφανώς χολωμένος μηνύματα στο Μαξίμου. Ο Βρούτσης υπολόγισε σε 200.000 ευρώ το επίδικο ποσό.

Με τη σειρά του ο στριμωγμένος Φουρθιώτης σε μια επίδειξη αντιπερισπασμού επιστράτευσε εκ του περιθωρίου την συνεργάτιδα του και εκδότρια της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά» (που βρίθει λιβανωτών και επαίνων σε καθημερινή βάση για την «κυβέρνηση των αρίστων», προεξάρχοντος του Μητσοτάκη), Ν. Παλαιτσάκη, η οποία και δημοσίευσε επιστολή κόλαφο, αναφέροντας μεταξύ αλλων πως η εν λόγω εφημερίδα όπως και η εκπομπή «Αποδείξεις» αποτελούν στην ουσία κανονικά πλυντήρια-διαφημιστές του ευαγούς έργου της ΕΛΑΣ «σύμφωνα με τις παροτρύνσεις και τις υποδείξεις του υπουργείου». Η Παλαιτσάκη έσφιξε ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από τον Χρυσοχοΐδη και τους πραιτωριανούς του, προειδοποιώντας τους με «ποινικές συνέπειες». Όσον αφορά τη ζημιά των 200.000 ευρώ, ο Χατζηδάκης, με σαφή πρόθεση να κουκουλώσει άρον άρον την υπόθεση κρύφτηκε πίσω από την …τυφλή Δικαιοσύνη δηλώνοντας ξέπνοα πως «το Δημόσιο έχει το δικαίωμα, αν βεβαιωθούν οι παρανομίες, να ζητήσει τα χρήματα πίσω».
­