Πάψε με ευχές να ελπίζεις
οι θεοί πως θα λυγίσουν

Δυο μέτρα, δυο σταθμά. Όταν πρόκειται να κουκουλωθούν κυβερνητικά εγκλήματα όπως αυτό των Τεμπών, εφαρμόζουμε το «απόρρητο» των πληροφοριών, για τους λίγους κυβερνητικούς και παρατρεχάμενους. Όταν πρόκειται για τις «πληροφορίες» των πολλών, τότε …δε βαριέσαι. Τις διακινεί, τις πληροφορίες, το ίδιο το κράτος και φυσικά οι κολοσσοί της παγκόσμιας ιντερνετικής διακυβέρνησης. Ποια προστασία προσωπικών δεδομένων, στο διαδίκτυο; Σουρωτήρι την έκαναν την προστασία στο υπουργείο των Εσωτερικών, δίνοντας τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις αποδήμων στην ευρωβουλευτίνα της ΝΔ, Ασημακοπούλου. Προφανώς, όχι μόνο σε αυτήν. Απλά, αυτή, βιάστηκε να στείλει τις «διαφημίσεις» της, για τα καλούδια της δεξιάς ψήφου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως αποδέκτης τέτοιων «διαφημίσεων» δεν έγινε κανένα μέλος ή ψηφοφόρος, πχ του Μ-Λ ΚΚΕ, που να ζει στις εσπερίες. Όπερ, δη, αβιάστως, τεκμαίρεται πως τα προσωπικά δεδομένα μας είναι φακελωμένα. Καλό, παμπάλαιο, καραμπινάτο φακέλωμα, στις …δημοκρατίες της Δύσης.

Έχουν τόσο ξεσαλώσει οι κυβερνητικοί με τους άπειρους φωτογραφικούς νόμους που ψηφίζουν, με ρυθμό πολυβόλου, ώστε ο Άδωνις να θεωρήσει φυσιολογικό να δηλώσει: «Η δική μου πολιτική άποψη ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, …είναι ότι πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο και για την πολιτική εκστρατεία, οι πολιτικοί όλων των κομμάτων να μπορούν να χρησιμοποιούν όλα αυτά τα προσωπικά δεδομένα και να στέλνουμε και αν δεν θέλει να τον μπλοκάρουμε, καμία αντίρρηση. Αλλιώς στο τέλος δεν θα μπορούμε να κάνουμε εκλογές. Αυτή είναι η γνώμη μου».

Έλα τώρα! Μια τροπολογιούλα θα περάσουμε στο νόμο για τα απογευματινά χειρουργεία και καθαρίσαμε. Μετά θα βγάζουμε και φωτογραφίες με τα πάκα των email στα χέρια. Ο Άδωνις είναι το κράτος και οι τροπολογίες μαζί. Πώς κάνετε έτσι τώρα; Αφού τα έχουν που τα έχουν τα προσωπικά σας δεδομένα. Και αυτό που ζητάνε από σας, είναι ένα κουκί κάθε τέσσερα χρόνια για τις εθνικές εκλογές και κάθε πέντε για τις ευρωεκλογές. Παραχωρήστε τα, να ψηφίζει ο Άδωνις για σας. Αλλιώς στο τέλος δεν θα μπορεί να κάνει εκλογές και να βγαίνει με καλπονοθεία. Ο δύστυχος.
L’ etat c’est moi. Εγώ είμαι το κράτος, που έλεγε και ο Λουδοβίκος ο 14ος. Μια ο Λουδοβίκος και μια ο Άδωνις.

Και μιας και φτάσαμε στη Γαλλία. Η Γαλλία έβγαλε τον Λουδοβίκο τον 14ο, τον Ναπολέοντα και στο τέλος -τέλος έβγαλε και τον Μακρόν. Αδικία για τη Γαλλία θα πείτε. Τι να κάνουμε, αυτές τις κασκαρίκες κάνει η Ιστορία στους λαούς. Ο Μακρόν, λοιπόν, μακράν απέχει από το να χαρακτηριστεί μεγάλος ηγέτης. Πρόσφατα έχασε 1) Το λαό του που κατεβαίνει κάθε τρεις και λίγο μαζικά στους δρόμους, για τα συνταξιοδοτικά όρια, για την ακρίβεια, για τα αγροτικά, 2) Τη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική και πάει λέγοντας. Φάπα στη φάπα, αποφάσισε να το παίξει Μέγας Ναπολέων και να εκστρατεύσει στην Ουκρανία, για να εξαφανίσει τη Ρωσία. Δεν ξέρουμε τι βαθμό είχε στην Ιστορία στο σχολείο, αλλά. Αλλά ιστορικά μιλώντας, τέσσερις φορές μέχρι τώρα οι Γάλλοι έχουν αφήσει τα κουφάρια τους σε Ρωσικό έδαφος. Με πρώτη την εκστρατεία του 1812. Τότε ο Ναπολέων σχημάτισε την «Γκραν Αρμέ», τη Μεγάλη Στρατιά, με αρχική δύναμη 550.000 στρατιώτες. Έφτασε μέχρι τη Μόσχα και τα στρατεύματά του βούλιαξαν στο λασπωμένο χιόνι του ρώσικου χειμώνα και στην στρατιωτική ευφυΐα του Ρώσου στρατηγού, Κουτούζωφ. Επέζησαν τελικά μόλις 70.000 στρατιώτες…

Η στήλη προτείνει κάθε φορά που ο Μακρόν αναφέρεται στην εκστρατεία στην Ουκρανία, να του φωνάζουν από κάτω: Κουτούζωφ! Κουτούζωφ!
Οι ανησυχίες των διεθνών πολιτικών αναλυτών, πως αν ο Μακρόν κάνει το απονενοημένο, θα οδηγηθεί η ανθρωπότητα στον Τρίτο Παγκόσμιο και πυρηνικό Πόλεμο, ίσως είναι υπερβολικές. Γιατί;

Γιατί ο Τρίτος Παγκόσμιος, θα ξεκινήσει από το ΑΠΘ. Ναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εκεί κουκουλοφόροι, σύμφωνα με την υποτιθέμενα «έγκριτη» εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, έκλεψαν πυρηνικό υλικό από το υπόγειο της Φυσικομαθηματικής Σχολής. Παρόλο που οι πρυτανικές αρχές της σχολής το διέψευσαν, ο εισαγγελέας «Εγώ είμαι το κράτος», Θεσσαλονίκης, διέταξε έρευνα.
Αυτό είναι το κράτος. Της γελοιότητας.

Τάνια