Η πολυαναμενόμενη απολογία του Μιχαλολιάκου στο δικαστήριο, ως κατηγορούμενου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στις 6 Νοέμβρη, σχολιάστηκε από διάφορους σαν το μεγαλύτερο άδειασμα των συγκατηγορούμενων συνεργατών του.
Για μια ακόμη φορά αρνήθηκε τη γνώση αξιόποινων πράξεων, προσκόμισε μέχρι και έγγραφα …απόλυσης των υπευθύνων της οργάνωσης της Νίκαιας, Πατέλη και Καζαντζόγλου, από έμμισθα στελέχη, δυο μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα! Σχετικά με τις στρατιωτικές εμφανίσεις της Χ.Α. είπε ότι “ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ φορούσε παραλλαγές, είχαμε 60 τοπικές, πού να ξέρω τι κάνανε όλες…”. Δεν κάλυψε ούτε τα όσα είπε στην απολογία του ο Λαγός, σχετικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες μετά τη δολοφονία Φύσσα, την επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και την επίθεση στο “Συνεργείο”.
Στη συνέχεια “στόλισε” με τα καλύτερα λόγια τους πρώην συνεργάτες του, πρώην βουλευτές και στελέχη, Σιατούνη, Αποστόλου, Μίχο, Κουκούτση, Μπούκουρα, Μουλιανάκη, Δεβελέκο, Περδικάρη, Σπίνο κλπ. Για τον Παππά μάλιστα είπε ότι “δεν έπεσε στην αντίληψή μας κάποιος που να επιθυμεί την επιστροφή στον εθνικοσοσιαλισμό…, τα βίντεο (με τον Παππά και τα Χάιλ Χίτλερ) τα είδα μετά, δεν τα είχα υπόψιν μου, δεν ήξερα τι έκανε με το παιδί του…”!
Μέσα σε ένα 24ωρο το πρώην πρωτοπαλλήκαρο Δεβελέκος απά­ντη­σε σε όσα είπε στην απολογία του ο Μιχαλολιάκος μέσω της ιστοσελίδας «Εθνική Κοινωνική Δρά­ση», λέγοντας μεταξύ άλλων πως “Ήμουν πεπεισμένος πως στη χθεσινή του απολογία θα προσπαθήσει να διασώσει τα τελευταία ψήγματα αξιοπρέπειας που του είχαν απομείνει. Ειδικά όταν είχαν προηγηθεί τουλάχιστον δύο απολογίες αξιοπρεπέστατες, θεωρούσα πως είναι για αυτόν μονόδρομος. Μάταια όμως, το βαρέλι όντως δεν είχε και δεν έχει πάτο και η υστεροφημία είναι κάτι που δεν απασχολεί τον πρώην “αρχηγό” μας”. Ο Δεβελέκος δεν είναι ανάμεσα στους 68 κατηγορούμενους της δίκης, αλλά είναι κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση στη “Φαβέλα”, όπου τραυματίστηκε σοβαρά η δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου και κατηγορείται για κακούργημα.
Όμως στην αναμονή της πρότασης του εισαγγελέα προς το δικαστήριο, σχετικά με τη Δίκη της Χ.Α. τα γεγονότα της τελευταίας βδομάδας σχετικά με τους πρόσφυγες, τις δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ στους φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ και στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, τους ξυλοδαρμούς και βασανισμούς συλληφθέντων αλλά και η δήλωση του Μάκη Βορίδη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι “η επιβολή του νόμου θα ευχόμασταν παντού στον κόσμο, αν είναι δυνατό, να γίνεται με προσφορά τριαντάφυλλων. Δεν έχει καταστεί αυτό δυνατό. Η επιβολή του νόμου εμπεριέχει, σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται, στοιχεία αναγκαστικότητας – το λέω γλυκά”, δεν μας αφήνουν να ξεχάσουμε ότι ο φασισμός, η καταστολή και ο ρατσισμός συνεχίζει να υπάρχει και να εκδηλώνεται ακόμα και με “νόμιμο προσωπείο”, λίγες μέρες πριν την 46η επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου! Για μια ακόμη φορά είναι φανερό πως είναι υπόθεση του εργατικού, λαϊκού, φοιτητικού και δημοκρατικού κινήματος να συντρίψει τον φασισμό, είτε αυτός φοράει μάσκα είτε όχι.